"Sunt foarte fericit cu viata pe care o am", "uneori, mai importante decat muzica sunt povestile de la gradinita pe care mi le spune fiul meu..." Thomas Anders, fostul component Modern Talking, ne-a vorbit despre muzica, familie, viata...

Û° Jurnalul National: Te-ai nascut intr-o familie cu trei copii. Esti singurul care a urmat o cariera muzicala?
Thomas Anders: Da. Eu sunt singurul. Sunt oaia neagra a familiei a€” glumesc! Intotdeauna m-a atras muzica. Aveam doar sase ani cand am urcat pe o scena pentru prima data in viata mea.

Û° Ai studiat si jurnalismul. Ti-a folosit in vreun fel?
Personal, nu. Nu mi-a folosit in nici un fel, daca e sa ne referim la implicarile pe care le-ar fi putut avea direct in viata mea. Intentia mea era sa ma fac jurnalist muzical. Si n-am studiat decat trei ani jurnalismul asa ca n-am apucat sa termin facultatea asta, pentru ca m-am hotarat sa merg mai departe cu muzica.

Û° A trebuit sa renunti la ceva important din viata ta in favoarea succesului din cariera muzicala?
Hai sa fim sinceri: ce este de fapt succesul!? Pozitia intr-un top sau in cate show-uri tv am aparut? Cate persoane m-au recunoscut pe strada sau cat de mare e contul meu din banca? Sunt foarte fericit cu viata pe care o am, cu situatia mea, si sunt recunoscator, pentru ca sunt unul dintre cei mai de succes muzicieni ai ultimilor 20 de ani.

Û° Care ar fi termenii de comparatie pentru muzica, in opinia ta?
Muzica inseamna foarte mult pentru mine. Nici macar nu pot
sa-mi imaginez viata fara muzica. Dar, uneori, intr-o zi normala, mai important de atat este faptul ca fiul meu imi povesteste ce a mai facut el pe la gradinita. Totul la timpul sau.

Û° Spune-ne cate ceva despre tine. De exemplu, esti un tip romantic?
Hm, nu-mi place sa vorbesc despre mine.

Û° Bine, atunci... care a fost cel mai fericit moment al vietii tale?
Au fost doua, pe plan personal: faptul ca am intalnit-o pe Claudia, sotia mea, si nasterea fiului nostru. Iar pe plan muzical, inregistrarea piesei "Youa€™re My Heart, Youa€™re My Soul".

Û° Dar cel mai nefericit!?...
Ei bine, nefericita a fost toata purtarea asta inutila a fostului partener din formatie...

Û° Care mai sunt pasiunile tale in afara muzicii?
Ma relaxeaza foarte bine gatitul. Ador sa gatesc pentru prietenii mei si-mi face placere o conversatie interesanta.
Cred in bine

Û° Ce iti displace?
Sa fac contabilitate. Nu-mi place sa ma ocup de finante.
Û° Care e primul gand care-ti trece prin minte imediat ce te trezesti dimineata?
Sa merg la toaleta!!!

Û° Ce te enerveaza cel mai tare?
Ma enerveaza oamenii care nu sunt amabili, ma enerveaza persoanele care nu stiu sa-i respecte pe ceilalti.

Û° Cand esti tu cel mai fericit?
Cand am familia langa mine, la fel si pe cei mai buni prieteni, atunci cand stau pe terasa casei mele cu un pahar de vin rece si privesc oceanul. Toate astea ma fac mai mult decat fericit.

Û° Crezi in Dumnezeu?
Cred in bine! Numeste-l cum doresti, eu ii spun Dumnezeu.

Û° Ce stii despre Romania?
Nu foarte multe. Dar stiu ca face parte din Europa de Est, mai cunosc si cate ceva din istoria voastra. Plus de asta, am avut cateva spectacole in Romania si chiar m-am simtit bine acolo.

Û° Spune-ne ceva despre tine, te rog, dar de care oamenii sa nu stie. Spune-ne unul din secretele tale.
Paia€¦atunci n-ar mai fi secret!

Û° In 2003 ati lansat "Album final". Chiar a fost ultimul album al formatiei?
Da. Pentru Modern Talking a fost cu siguranta ultimul album care a mai iesit pe piata. In ceea ce ma priveste, inregistrez in continuare piese noi si ma pregatesc de alte lansari.

Û° Iti merge bine in cariera solo?
Chiar ma simt bine. Am foarte multe aparitii tv si spectacole. In momentul de fata lucrez la un nou album pe care intentionez sa-l aduc pe piata in primavara anului 2008.


"Via" Modern Talking

Au fost rasfatatii publicului german ani de zile, au fost unii dintre cei mai apreciati si de succes muzicieni ai lumii componentii formatiei Modern Talking. Cand au simtit ca nu le mai este bine impreuna, Thomas Anders si Dieter Bohlen au hotarat sa rupa lantul si sa puna capat tandemului muzical (1987). Ei bine, despartirea n-a fost definitiva, pentru ca, dupa cativa ani (1998), cei doi s-au impacat, au reusit sa revina cu cateva piese bune, dar visul reinviat n-a tinut decat pana in 2003, cand au si scos pe piata "Album Final". A fost ultimul produs semnat Modern Talking, insa Thomas Anders n-a abandonat muzica, continuandu-si drumul intr-o cariera solo, apreciata si reusita.