"Povestea lui Ian Tilling m-a fermecat pe loc, asa ca, atunci cand m-a rugat sa-i dau lectii de romana, n-am stat pe ganduri. Incercam sa aflu raspunsul la o intrebare foarte simpla - marturiseste autoarea, Claudia Carlig - de ce ar ramane un englez
"Povestea lui Ian Tilling m-a fermecat pe loc, asa ca, atunci cand m-a rugat sa-i dau lectii de romana, n-am stat pe ganduri. Incercam sa aflu raspunsul la o intrebare foarte simpla - marturiseste autoarea, Claudia Carlig - de ce ar ramane un englez in Romania - un englez care nu are o slujba bine platita la vreo multinationala, ci traieste modest intr-un apartament cu doua camere de langa Piata Iancului si merge la birou cu tramvaiul? Ce-l face sa stea in tara asta din care atat de multi si-au dorit sa plece? Curand am descoperit ca tot ce avea el sa ma invete de-a lungul lectiilor noastre era mult mai important decat cum se folosesc corect timpurile verbelor".
In fapt, in aceasta carte se regasesc aventurile voluntarilor britanici sositi in Romania in tulburatorii ani '90 si evolutia gesturilor umanitare pana spre anii 2000. "In acest timp, Ian Tilling - fost politist si fost diacon - si-a cladit o buna parte de destin in cartierele miscatoare ale Capitalei. Nu fara pierderi, nu fara iluminari. Vorbind despre el insusi si despre voluntari, vorbeste acum cu indreptatire si despre noi, care am devenit tot "ai lui". Printre noi - romanii si expatii lui -, Ian Tilling a razbit sa se faca util si ascultat, sa se casatoreasca a doua oara, sa le dea o sansa de a iesi din drama celor ce au batut la usa Casei Ioana. Britanicul a spus "ba da" acolo unde multi romani si-au incrucisat bratele, mormaind ca "nu se poate", completeaza editorul Adina Keneres. (L.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.