Initiatorul nesteptatului proiect a fost senatorul Marius Marinescu (foto) caruia i s-au alaturat alti trei pedisti: Jean Vraciu, Cristache Radulescu si Ivan Cismaru. Paradoxal este faptul ca trei dintre ei figureaza si pe lista celor 114 parlamentar
Initiatorul nesteptatului proiect a fost senatorul Marius Marinescu (foto) caruia i s-au alaturat alti trei pedisti: Jean Vraciu, Cristache Radulescu si Ivan Cismaru. Paradoxal este faptul ca trei dintre ei figureaza si pe lista celor 114 parlamentari care au semnat pentru proiectul de la APD. "Am lucrat la el jumatate de an, iar principala diferenta este ca se reduce numarul parlamentarilor cu 30%, comparativ cu numai 12%, cat este in proiectul convenit APD", a explicat Marius Marinescu, adaugand ca se face o economie de 20 de milioane de dolari anual. Aparitia noul proiect in aceeasi zi in care initiativa APD a fost depusa la Parlament, parea a-i confirma suspiciunile lui Cristian Parvulescu, ce se temea de o complicare intentionata a procedurilor menite sa duca la instituirea sistemului uninominal. In plus, gestul celor patru dadea apa la moara liberalilor care i-au acuzat pe pedisti in repetate randuri ca nu doresc cu adevarat introducerea sistemului de vot uninominal. Pe de alta parte, Marinescu este cunoscut ca un rebel in PD, el avand recent o disputa virulenta cu conducerea partidului, disputa care s-a soldat cu excluderea sa dintr-o sedinta a BPN al PD. Actul sau de fronda a luat prin surprindere conducerea PD, care a reactionat imediat, astfel ca cei trei care l-au sprijinit pe Marinescu si-au retras semnatura de pe proiectul sau. Pana la sfarsitul zilei si "nealiniatul" Marinescu a anuntat ca va solicita retragerea proiectului. (Adrian ILIE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.