"Va propunem ca orele de incepere sa fie 7.00-7.30, cu riscul de a fi extrase, pentru zonele afectate de canicula o alta serie de subiecte, in cazul in care in anumite regiuni, din motive obiective, elevii nu pot fi prezenti atat de dimineata", preci
"Va propunem ca orele de incepere sa fie 7.00-7.30, cu riscul de a fi extrase, pentru zonele afectate de canicula o alta serie de subiecte, in cazul in care in anumite regiuni, din motive obiective, elevii nu pot fi prezenti atat de dimineata", precizeaza Mihaela Guna, presedintele FNAP-IP, in comunicatul remis redactiei. Potrivit metodologiei, extragerea subiectului va avea loc la ora 9.00, dupa care urmeaza multiplicarea acestuia. Astfel ca abia peste 20-30 de minute elevii ar putea intra in posesia variantei de subiect. Din acel moment ei au la dispozitie trei ore pentru rezolvarea testului. Prima proba scrisa are loc maine, la limba si literatura romana.
Capitala-codasa la romana-oral
Majoritatea absolventilor de liceu au luat note foarte mari la proba orala la romana, insa Capitala - alaturi de Arges si Covasna - are promovabilitate sub 99%. In frunte, cu 100% promovabilitate sunt opt judete: Arad, Braila, Calarasi, Mehedinti, Sibiu, Teleorman, Valcea si Caras-Severin. Au fost si cazuri de elevi care au sustinut examenul in conditii speciale - avand rujeola, deficiente de auz sau fiind imobilizati la pat din cauza unor fracturi.
La nivelul intregii tari, promovabilitatea a fost de 99,69% la romana, din totalul de 183.085 de candidati fiind admisi 182.514. Dupa cele doua zile de examen, 559 de candidati au fost declarati respinsi, neobtinand nota minima de trecere (5), iar alti 14 absolventi au fost eliminati din examen. Nu s-au prezentat 2.915 de candidati. Astazi se sustine proba orala la limba moderna - 117.268 de absolventi au ales engleza, 60.645 - franceza, 4.523 - germana, 788 - rusa, 1.126 - spaniola, 683 - italiana, iar 6 - limba turca.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.