Dupa "Sinteza zilei" din 18 iunie, pe Antena 3, cand am aratat, pe baza de documente audio si text, penibila "reprezentare" a Romaniei de catre ministrul ei de Externe, in Washington DC, domnul Cioroianu a atacat tot ce misca "impotriva" lui pe plane
Dupa "Sinteza zilei" din 18 iunie, pe Antena 3, cand am aratat, pe baza de documente audio si text, penibila "reprezentare" a Romaniei de catre ministrul ei de Externe, in Washington DC, domnul Cioroianu a atacat tot ce misca "impotriva" lui pe planeta Romania! In Cotidianul din 21 iunie a maturat pe jos cu presa romana, cu Hurezeanu, cu toti "colegii lui Turcescu", cu fostii ministri de Externe Roman si Nastase, care "nu-s chiar modelele mele", si cu Basescu cel "chinuit de un demon interior"! Mie mi-a alocat cel mai generos spatiu: sunt "indeobste lipit de laptop", sunt "un troublemaker dat afara din Ministerul de Externe" si, evident, "dovada vie ca exista calculatoare mai inteligente decat oamenii"!

Sa le luam pe rand! Intr-adevar, era sa fac o "dezlipire" de laptop la ficat cand am citit textul distinsului demnitar! Mai intai trebuie sa admit ca are perfecta dreptate cand spune ca sunt "dovada vie ca exista calculatoare mai inteligente decat oamenii"! Pai, cum as fi putut eu sa demonstrez, atat de "fascinant", cum zice Cotidianul, fara calculator, lipsa de inteligenta crasa a ipochimenului ministru, care ne costa in America bani si reclama pentru stupiditate la Departamentul de Stat, plus hazul naravas, in hohot, al celor de la The Paul H. Nitze School of Advanced International Studies, care s-au stricat de ras auzindu-l vorbind engleza, dincolo de tampeniile pe care le livra? Va puteti imagina ca Basescu e William Shakespeare pe langa Cioroianu, in vorbirea englezei? Categoric, calculatorul este mai inteligent decat omula€¦ nostru! Sincer ma intreb: daca tanarul Cioroianu e om, de ce s-o bate cu un calculator? Ca doar nu e Gasparov! Ca inteligenta!

In ceea ce priveste teza ca sunt "un troublemaker dat afara din Ministerul de Externe", ei bine, aici este si mai multa "inteligenta"! Totul a inceput la 4 noiembrie 1993, cand am inceput sa public in Evenimentul zilei, diplomat fiind, o serie de articole sub tema "Conspiratia Prostiei, Incompetentei si Coruptiei in MAE"! Fiindca, in acea perioada de guvernare PDSR, ministerul mergea prost (dar nu atat de prost cum merge acum)! Dupa care, pur si simplu, nu m-am mai dus la minister refuzand sa servesc intr-o institutie anexata unor interese diferite de ceea ce consideram a fi interesul public! Nu mi-am dat demisia, caci demisia ar fi fost un gest fata de o institutie respectabila, pe cand diferendul era cu cei care o conduceau! In ciuda scrisorilor repetate ale MAE de a reveni pentru reglementarea situatiei mele, am refuzat!

"Inteligentul" Cioroianu solicita astazi o redeschidere a dezbaterii cu pricina? Posibil sa aiba dreptate! Cred ca atat opinia publica din Romania, cat si Traian Basescu ar putea fi interesati sa afle ce s-a facut in epoca, in cazul conflictului din Transnistria, extrem de prost gestionat in MAE, cum se inventau informari "ipotetice", pe telegrame, pentru a se deteriora relatia cu Budapesta, sau proiecte contrare intereselor SUA si UE, cum se "politizau" telegramele si cate si mai cate, niciodata spuse pana acum! By the way! stiti cine era atunci ministru de Externe? Domnul Teodor Melescanu, actualul ministru PNL al Apararii! Personal, l-am considerat pe Melescanu un diplomat valoros si l-am sustinut, in ciuda episodului din 1992-1995! Dar, de!, ce sa-i fac, Mister Cioroianu vrea sa redeschidem disputa. Liberalii vor sa se bata cu un calculator! OK!

Dragii mei, urmariti Antena 3! O sa va arat de ce "calculatoarele sunt mai inteligente decat oamenii"a€¦ din PNL!


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.