Produsul Zilei

BCR MasterCard Gold este un card de credit emis in euro, destinat persoanelor fizice rezidente, in virsta de cel putin 18 ani, cu venituri de minimum 300 de euro, care calatoresc frecvent in strainatate, cheltuiesc cu lejeritate sume mari si doresc accesul la servicii speciale. Tranzactiile se efectueaza in limita unui plafon de creditare acordat clientului de catre banca. Poate fi folosit in tara si in strainatate, atit in mediu electronic (terminale POS si/sau bancomate), cit si manual (imprintere), oriunde este afisata sigla MasterCard.

Bancile pentru locuinte s-au asociat

Raiffeisen Banca pentru Locuinte si HVB Banca pentru Locuinte au infiintat Asociatia Bancilor pentru Domeniul Locativ din Romania (ABDLR), pentru promovarea si dezvoltarea activitatii de economisire-creditare in sistem colectiv, dar si pentru acordarea de consultanta in domeniu. „Prin infiintarea ABDLR incercam sa promovam interesele bancilor pentru locuinta printr-o singura voce. Experienta altor tari arata ca o astfel de asociatie are o contributie mult mai eficienta in activitatea de promovare decit daca acest lucru ar fi facut de fiecare institutie in parte", a declarat Ionut Costea, presedintele ABDLR si director general al Raiffeisen Banca pentru Locuinte.

Scumpirile la utilitati se amina

Preturile pentru gazele naturale si energia electrica platite de populatie vor fi mentinute, in trimestrul al treilea, la nivelurile actuale, insa ar putea fi majorate pina la sfirsitul anului, a anuntat Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE). Posibila crestere a pretului electricitatii va depinde de conditiile meteorologice „extrem de pesimiste" si de modul in care acestea vor afecta unitatile de productie, respectiv hidrocentralele si Centrala de la Cernavoda. „In aceste conditii, programul privind alinierea pretului productiei interne este continuat fara afectarea pretului gazelor naturale la consumator, evolutiile anterior amintite stopind cresterea estimata initial pentru 1 iulie 2007", precizeaza ANRE.

Mai multi straini la bursa

Investitorii straini au reprezentat 30% din numarul total al jucatorilor la Bursa de Valori Bucuresti anul trecut si estimarile indica o crestere usoara cu 4-5% a acestora, in 2007, a declarat Stere Farmache, directorul general al BVB. „Dintre investitorii romani la bursa, care au reprezentat 70% din total, jumatate provin din sectorul de retail (investitori individuali)", a declarat Farmache.