Actionarul majoritar, Dragos Cinca, ar obtine aproximativ 10 milioane de euro pentru proprietatile imobiliare si operatiunile internationale.

Numarul doi de pe piata produselor electrice si electrocasnice, Flamingo International, ar putea renunta treptat la toate businessurile sale ce nu au legatura cu activitatea de baza a companiei, respectiv comertul cu produse electrice si electrocasnice, ne-a declarat actionarul majoritar al companiei, Dragos Cinca. Valoarea tranzactiilor este estimata la aproximativ 10 milioane de euro.

Mai precis, intr-o prima faza, Flamingo si-ar putea vinde toate proprietatile: spatiile de depozitare, magazinele pe care compania le are in proprietate si lantul Future Shop, format din 13 centre comerciale destinate produselor IT de ultima generatie. Compania detine 5 spatii in proprietate, printre care se numara si sediul central. „Consider ca, pe real estate, piata a atins un anumit nivel de maturitate, astfel ca toate vinzarile de active de real estate nu fac decit sa concentreze capitalul in directia stocurilor de marfa si a finantarii extinderii Flanco World. Altfel spus, vinzarile de real estate pe care Flamingo le-a facut si fac parte din strategia de focalizare catre activitatea de baza a companiei", spune Cinca.

Totodata, Flamingo si-ar putea vinde in urmatoarea perioada cele 7 firme din afara Romaniei prin care grupul desface in Europa produsele IT&C asamblate in Romania. „Ar putea fi vorba inclusiv despre tranzactii prin care o parte dintre operatiunile internationale ar putea fi vinduta. Aceasta face de asemenea parte din procesul de focalizare pe operatiunile din Romania", ne-a declarat Cinca. Patronul Flamingo spune ca distributia produselor sale in Europa, ce se facea prin cele 7 firme, va fi operata, incepind din toamna, din biroul Flamingo din Olanda.

Patronul Flamingo nu exclude ca, pe termen mai lung, si activitatea de distributie a companiei pe piata romaneasca sa faca obiectul unei tranzactii. „Pe viitor, se poate aduce in discutie inclusiv vinzarea activitatii de distributie catre un investitor strategic sau printr-o alta combinatie. Aceasta activitate este destul de importanta pentru companie si consideram ca este destul de atractiva pentru a face obiectul unei tranzactii speciale. Pe de alta parte, nu cred ca asta e de actualitate in acest an", ne-a mai declarat patronul grupului Flamingo.

Intrebat daca ar fi interesat sa vinda compania catre Dixons, cel mai mare retailer de electrice si electrocasnice din Marea Britanie, Cinca ne-a declarat ca pe viitor nu exclude aceasta posibilitate. „Daca unul de talia Dixons ar decide sa investeasca (pe piata autohtona - n.red.), ar fi in interesul actionarilor, al angajatilor si al cumparatorilor sa dam curs unei astfel de intentii", spune patronul Flamingo, care nu crede insa ca britanicii vor intra pe piata autohtona anul acesta. „Poate in 2008-2009", crede Cinca. Principalii concurenti ai Flamingo sint Altex si Domo.