Compania a intrat cu telefonia fixa si pe piata rezidentiala, cu abonamente de la patru dolari.

Vodafone Romania a lansat ieri un serviciu de telefonie fixa, destinat persoanelor fizice si disponibil exclusiv in locul stabilit de utilizator, prin intermediul unui telefon compatibil, au anuntat reprezentantii operatorului de telefonie mobila. Denumit Vodafone Acasa, serviciul este disponibil in mai multe variante, in functie de pretul abonamentului, de la patru la zece dolari. Abonamentul de patru dolari permite efectuarea de apeluri catre retele de telefonie fixa la un tarif unic de 0,05 dolari pe minut, pret valabil si catre alti utilizatori Vodafone Acasa. Apelurile catre reteaua mobila a Vodafone vor fi taxate cu 0,12 dolari pe minut, iar cele catre alte retele mobile cu 0,19 dolari pe minut. Preturile nu includ TVA.

Cele patru tipuri de abonamente oferite de Vodafone sint Vodafone Acasa, Acasa 75+, Acasa 150+ si Acasa Ore Favorite. Primul este disponibil la patru dolari pe luna, iar al doilea costa sapte dolari, dar include 75 de minute pentru reteaua Vodafone si 75 de minute pentru alte retele fixe nationale. Vodafone Acasa 150+ costa zece dolari si include 150 de minute pentru reteaua Vodafone si 150 de minute pentru alte retele. Ultimul tip de abonament, Ore Favorite, este disponibil pentru zece dolari si include 300 de minute in Vodafone si 300 in alte retele fixe nationale, noaptea si in weekend. Minutele incluse lunar in abonament si neconsumate se reporteaza in luna urmatoare. Abonatii Vodafone Acasa vor putea sa utilizeze si serviciul de mesaje scrise SMS.

Functionarea serviciului este conditionata de utilizarea unui telefon compatibil si a unei cartele SIM speciale: initial pe telefonul Sagem MyH10, care este oferit gratuit la activarea oricarui abonament Vodafone Acasa, mai putin la abonamentul de patru dolari, incheiat pe o perioada de un an, pentru care pretul telefonului va fi de sase dolari. Sagem MyH10 este disponibil, fara abonament Vodafone Acasa, la pretul de 59 de dolari. Numerele fixe Vodafone au prefixul 0372, urmat de alte sase cifre.

Romtelecom a lansat recent un nou abonament numit Confort Nelimitat, care permite clientilor convorbiri nelimitate in retea pentru 11,2 euro pe luna (37 de lei, fara TVA). Cei care aleg acest abonament au reducere de 33% la convorbiri pe mobil in toate retelele, adica platesc 0,09 euro. Exista si Confort Standard (6,90 euro/luna), Confort 50 (7,80 euro/luna) si Confort 200 (la zece euro pe luna).

Si RCS&RDS are oferte pentru telefonia fixa. Cine alege RDS. Tel Conect 0 nu plateste abonament, are 100 de minute in RDS si 25 in Romtelecom, iar tarifele percepute sint de 0,01 euro in RDS, 0,02 in alte retele fixe si 0,09 euro in retelele mobile (mai putin in Cosmote, unde este de 0,105 euro). Mai exista RDS. Tel Conect 3 si RDS. Tel Conect 5, unde abonamentul costa trei, respectiv cinci euro. Tarifele sint aceleasi, dar sint incluse 500, respectiv 1.000 de minute in RDS si 50, respectiv 100 de minute in Romtelecom.