Trei oameni intr-o barca a fost prea mult pentru umorul lui George Copos. Dupa plecarile lui Dinu Vama si Razvan Lucescu, patronul rapidist pare tot mai singur.

E drept insa ca omului nu pare sa-i displaca defel. Cu cit sint mai putin numerosi cei din jurul sau, cu atit mai linistita-i pare viata de investitor in fotbal. Ariciul de buzunar si marea i-au ramas singurii aliati. Dupa razboiul tactic al actiunilor UFC Rapid, disputat cu Valvis si cistigat doar din poignée-ul semnaturii, Copos turneaza acum Captain and Commandor -varianta giulesteana - in productia stirilor sportive ale Antenei 1. Intinde repede vela si rasuceste abil cirma, mai furios ca a pierdut doua noduri din viteza de croaziera decit ca a pierdut doua piese grele pentru canonada campionatului urmator! Una de la tribord - Badoi, si cealalta din babord - Zicu. Plus rindunica din virful catargului, cirmaciul sau ancora navei, ori cum mai vreti sa-l denumim pe Razvan in limbajul adevaratei pasi-uni a lui Copos. A sarit din mers si Ganezul, musul al batrin, nervos ca n-a prea apucat in primul echipaj! Omul responsabil cu revoltele de sub carena, luat prizonier peste iarna din trupa dinamovista, mai mult sa-i slabeasca pe ciini decit sa-i inalte pe ai lui, a luat din nou drumul Vestului. S-a oprit insa la Poli 1921 Trei Elefanti Petrolisti Timisoara, acolo unde Piratul cel Negru (de suparare!) l-a momit cu aur si glorie. Eu, unul, nu am insa nici un dubiu ca intre cei doi vor sari scintei si mi-e mila ca cel mai tare va avea de suferit antrenorul asta ceh cu mina blajina, care chiar recunoaste singur ca n-a trecut de stadiul de junior: Dusan Uhrin jr.

Lasind gluma deoparte, tot la ris ajungem cind aflam ca un alt patron de club, cel care a preferat sa investeasca in barci, ca sa se dea in ele, decit in clubul de traditie pe care l-a retrogradat in B, Iacov de la FC National, cere pentru Herea trei milioane de euro. Si nu ridem neaparat de suma (care este mai mult decit exagerata!), ci de faptul ca s-a hotarit sa-i ceara atita amar de banet chiar lui Copos! Oricite presiuni ar face Bergodi, noul antrenor al Rapidului si fostul profesor de sub platani al tinarului mijlocas progresist, la asemenea suma cumperi jumatate din jucatorii Ligii lui Mitica sau trei antrenori ca Bölöni. Patronul rapidist nu e insa omul care sa riste dintr-o data trei milioane ca sa cistige eventual cinci! Mai ales ca fotbalul este numai una dintre numeroasele industrii in care a investit profitabil. Daca ar fi insa vorba despre vreo barca noua, atunci situatia ar fi cu totul alta. Doar ar fi vorba despre singura lui pasiune adevarata!