Unul dintre cei mai prolifici „scriitori" din MIRA a fost finantat cu 6.550 de lei pentru o carte cu bancuri. „Managementul stresului profesional - Ghid pentru personalul din domeniul ordinii si sigurantei publice" este una dintre cartile celui mai prolific „scriitor" din Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), secretarul de stat Anghel Andreescu, cu 32 de titluri in CV.

„Unde este mai bine: in MAI (n.r. - fosta denumire a ministerului) sau in inchisoare?". Pentru genul acesta de glume, ministerul a scos de la buget 6.550 de lei. Sefii MIRA au considerat ca este nevoie de 1.000 de exemplare din „Managementul stresului…", un tratat impinzit cu bancuri pentru politisti care a stirnit hazul in ultimele saptamini in birourile institutiei. La carte au lucrat 12 autori, coordonati de chestorul Andreescu.

„Lucrarea este serioasa pentru ca anul trecut au murit 200 de persoane la birou din cauza stresului", ne-a spus chestorul Anghel Andreescu. Il contrazic insa bancurile greu de inteles ale profesorului psiholog Stefan Lita, care a semnat capitolul „Aveti sau nu nevoie de aceasta carte?".

Psihologul Lita ne-a explicat ca este vorba de glume adaptate ori facute chiar de el insusi. „Nu stiu ce efect au avut. Eu le adunasem sa le public intr-o alta carte cu glumite, dar pina la urma le-am folosit in aceasta. Am vrut sa facem o introducere mai relaxanta", ne-a declarat Lita. El ne-a mai spus ca nu stie ce efect au avut glumitele, iar contributia la cartea respectiva nu i-a ocupat mai mult de o luna.

Va prezentam citeva mostre din cartea „Managementul stresului..."

Despre stres in minister si despre dumnezeu „Unde este mai bine: in MAI sau in inchisoare?"

In inchisoare, un gardian incuie si descuie toate usile pentru tine.

In minister trebuie sa incui si mai ales sa descui singur toate usile.

In inchisoare poti sa te uiti la tv si sa joci jocuri.

In minister esti concediat daca te uiti la tv si joci jocuri.

Cit de stresanti sint angajatii MAI?

De citi angajati obsesivi-compulsivi este nevoie pentru a schimba un bec? Doar de unul singur, dar va trebui sa verifice de zece ori fiecare watt in parte.

De citi angajati borderline este nevoie pentru a schimba un bec? Doar de unul singur, pentru ca te va ameninta ca se sinucide daca nu schimbi tu in locul lui.

De citi angajati pasivi-depresivi este nevoie pentru a schimba un bec? Oops! Nu pot sa cred ca am spart chiar ultimul bec pe care-l mai aveam! Am impresia ca va trebui sa ramineti in intuneric.

Cit de stresanti sint sefii din MAI?

Cind subalternul face o greseala, inseamna ca este idiot.

Cind seful face o greseala, trebuie sa intelegi ca si el este un simplu om.

Cind subalternul incalca o regula de protocol, inseamna ca este nesimtit.

Cind seful trece cu vederea citeva reguli, inseamna ca este original.

De ce anume Dumnezeu nu a primit pina acum titlul de doctor in psihologie?

(...) Studiile ulterioare, mult mai laborioase, au relevat faptul ca, din nefericire, Dumnezeu nu a reusit sa se ridice la standardele internationale existente in domeniul resurselor umane (...).

Din punct de vedere metodologic, i se reproseaza ca: nu s-a inscris in Comitetul de Etica si niciodata nu a cerut permisiunea de a utiliza subiecti umani in experimentele sale.

In rapoartele de cercetare pe care le-a prezentat, a facut prea multe precizari inexacte si imprecise.

Comunitatii stiintifice ii ia extrem de mult timp pentru a reface experimentele sale.

Daca vreti sa cititi carti politiste cunoscute, cautati pe www.cotidianul.ro/select