Adrian Nastase a dat luni seara primul semnal public al revenirii sale pe prima scena a politicii.

Adrian Nastase se declara "mai bun" decit cel pe care-l stiam. Marturia a putut fi auzita luni seara, la Realitatea TV. Moderatorii Corina Dragotescu si Andrei Gheorghe au incercat sa scoata de la fostul prim-ministru o declaratie din care sa reiasa clar ca isi doreste sa fie din nou in frunte. Nastase a evitat cit a putut. Intrebare: "V-ati intoarce inapoi in PSD pe o functie inalta la chemarea colegilor?". Raspuns: "Eu nu am plecat, ca sa ma intorc". Intrebare: "V-ati intoarce in prim-plan sau v-ati multumi cu un rol de strateg?". Raspuns: "Pentru mine ar conta doar sa simt ca e vorba de o echipa".

Nastase a recunoscut ca volumul lansat saptamina trecuta reprezinta de fapt un program politic personal si ca "e foarte adevarat" ca, daca membrii PSD vor accepta parti din acel program, atunci el este dispus sa reintre in viata de partid. "Eu cred ca partidul are nevoie in momentul de fata de o actiune mult mai viguroasa, de o solidaritate reala si aceste scandaluri publice nu fac bine. Pe de alta parte, are nevoie de strategie, pentru ca altfel se ciocneste cu elemente de ordin tactic ale PD", a mai spus Nastase.

In cadrul emisiunii, fostul lider al PSD a facut si o dezvaluire, el afirmind ca in celebra "noapte a cutitelor lungi", cind a fost fortat sa demisioneze de la sefia partidului si de la conducerea Camerei Deputatilor, a fost sunat de Traian Basescu. "Eram la hotel Confort si el mi-a dat telefon. Cred ca aflase, probabil ca a aflat si decizia care urma sa se ia, desi eu nu am crezut ca lucrurile vor merge in directia asta. Mai ales ca stiam de la foarte multi ca venisera cu un anumit mandat care era diferit de solutia din final si el mi-a spus ca nu el e in spatele povestilor legate de atacurile de presa si ca i se pare incorect ce se intimpla", a spus Nastase.