Procupati prea mult de driblingurile fine si executiile folha seca, brazilienii nu au avut timp sa puna pe picioare o scoala a portarilor, astfel ca de-a lungul istoriei nu s-a remarcat deosebit, in sens pozitiv, nici un portar cariocas


Procupati prea mult de driblingurile fine si executiile folha seca, brazilienii nu au avut timp sa puna pe picioare o scoala a portarilor, astfel ca de-a lungul istoriei nu s-a remarcat deosebit, in sens pozitiv, nici un portar cariocas. Ba chiar au aruncat anatema pierderii titlului mondial din 1950, in fata Uruguayului, pe umerii unui goalkeeper, Moacyr Barbosa, om care nu a fost iertat niciodata, iar inaintea finalei CM 1994 nu a fost lasat sa intre in cantonamentul Selecao din cauza ca era "patat". Cu putin inaintea mortii sale, in primavara lui 2000, el spunea intr-un interviu: "Pedeapsa maxima in Brazilia este de 30 de ani inchisoare, insa eu platesc pentru ceva ce nu sint responsabil. Si fac asta de 50 de ani". Duminica noaptea, Julio Cesar, portarul de 21 de ani al liderei campionatului, Botafogo, a fost cel care a facut o gafa monumentala in meciul cu penultima clasata, Nautico Recife. Noroc ca gazdele au cistigat pina la urma cu 3-1, altfel Julio Cesar avea mari sanse sa fie retrimis direct in favelele din Rio.

Nefericita intervetie a lui Julio Cezar

Portarii stiu sa si marcheze


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.