Pana acum au fost adunate 65 de semnaturi ale europarlamentarilor - in cazul in care vor fi adunate 393 de semnaturi aceasta rezolutie va fi adoptata fara sa mai fie nevoie de un vot in plenul Parlamentului European. In acelasi timp, presedintele Par
Pana acum au fost adunate 65 de semnaturi ale europarlamentarilor - in cazul in care vor fi adunate 393 de semnaturi aceasta rezolutie va fi adoptata fara sa mai fie nevoie de un vot in plenul Parlamentului European. In acelasi timp, presedintele Parlamentului European, Hans Gert Pottering, a primit din partea sustinatorilor Catedralei o scrisoare edificatoare asupra ilegalitatilor comise si a riscurilor la care este supus monumentul istoric al Capitalei.
Rezolutia europarlamentarilor impotriva blocului de langa Catedrala Sfantul Iosif a fost semnata si de baroneasa Emma Nicholson, care a vizitat catedrala la sfarsitul saptamanii trecute. Baroneasa Emma Nicholson a apreciat saptamana trecuta ca situatia politica din Romania este stabila, economia functionala, singurele eforturi trebuie facute in domeniul Justitiei, informeaza Rompres. Cu toate aceste progrese vizibile, Romania mai are nevoie de o "justitie corecta", a considerat baroneasa Nicholson. Dosarul Catedralei, de exemplu, a fost stramutat de doua ori si nu a avut nici un termen in peste 12 luni. Aflata intr-o vizita oficiala in Romania, baroneasa Emma Nicholson a vrut sa se convinga cu ochii sai asupra situatiei cladirii-monstru care ameninta Catedrala Sf. Iosif. Conform ziarului Bursa, ea a petrecut mai bine de o ora in Catedrala si in curte, a facut fotografii si a discutat cu reprezentantii Arhiepiscopiei. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.