Faimosul vas de croaziera va deveni hotel plutitor de lux. Nava, care are 70.000 de tone, lansata de Regina in 1967, va ajunge in Golf, in zona Palm Jumeirah. Queen Elisabeth II este cel mai lung vas de croaziera al flotei Cunard, care apartine la ra
Faimosul vas de croaziera va deveni hotel plutitor de lux. Nava, care are 70.000 de tone, lansata de Regina in 1967, va ajunge in Golf, in zona Palm Jumeirah. Queen Elisabeth II este cel mai lung vas de croaziera al flotei Cunard, care apartine la randul ei Carnival Corp.
Nava va ajunge la Dubai World in noiembrie anul viitor si va fi ancorata special in zona respectiva incepand cu 2009.
Palm Jumeirah este cea mai mica insula a celor trei Insule Palm, despre care se spune ca ar fi "cea de-a opta minune a lumii" si care va oferi locuri de cazare pentru peste doua milioane de oameni. Dubai World intentioneaza sa recreeze decorurile si atmosfera originala a navei Queen Elisabeth II, si, mai mult decat atat, va construi si un muzeu care va celebra bogata istorie a vasului, care isi va serba cea de-a 40-a aniversare in septembrie.
Presedintele Cunard, Carol Marlow, a declarat ca "suntem deosebit de incantati ca nava, care si-a sfarsit cariera glorioasa de vas de croaziera, va continua sa incante noile generatii".
La randul sau, directorul Dubai World, Sultan Ahmed bin Sulayem a declarat ca, "fara indoiala, Queen Elisabeth II este una dintre minunile lumii maritime si cel mai faimos vas de croaziera din lume. Ne bucuram ca aceasta nava va fi parte din cea mai noua minune a lumii, The Palm Jumeirah". (B.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.