Raiffeisen Bank, cea de-a treia banca din sistem dupa valoarea activelor, a consemnat o crestere cu 300% a volumului de credite acordate intreprinderilor mici si mijlocii in primele cinci luni ale acestui an fata de perioada similara a anului trecut, avans inregistrat pe fondul imbunatatirii calitatii serviciilor, a anuntat ieri institutia de credit.
"Raiffeisen Bank a ales sa investeasca in forta de vanzare pentru IMM, obiectivul final fiind imbunatatirea calitatii serviciilor si produselor oferite clientilor. Ne propunem sa analizam si sa ne informam in mod constant asupra nevoilor reale ale sectorului IMM, pentru a veni in intampinarea acestora cu servicii si produse care sa raspunda asteptarilor lor. Stim ca in spatele fiecarei afaceri stau oameni, care au cerinte legate de dezvoltarea afacerii personale, dar si o constanta nevoie de informare. Lor ne adresam atat prin produsele pe care le oferim, dar si prin serviciile de consultanta si mentenanta cu care specialistii nostri le stau la dispozitie. Toate aceste masuri au drept rezultat o mai buna deservire si dezvoltarea mai rapida a sectorului IMM", a spus Alexandru Ciobanu, director sector IMM Raiffeisen Bank.

200 de specialisti vand credite pentru IMM

Raiffeisen Bank a dezvoltat o forta de vanzare dedicata sectorului IMM, avand in prezent peste 200 de specialisti care au beneficiat de programe de instruire si calificare in domeniu. In urma acestor actiuni, timpul de raspuns la aplicatiile de credite IMM s-a redus la jumatate, a crescut calitatea servicilor oferite, iar produsele au fost adaptate nevoilor de dezvoltare ale IMM. Cresterile au fost si cantitative, avand in vedere ca volumul de credite acordate IMM a crescut fata de aceeasi perioada a anului trecut cu 300%, se arata in comunicatul de presa.

Banca continua promotia creditelor KfW

Citeste si:

Institutia de credit a anuntat ca va continua si in aceasta luna promotia creditelor KfW pentru IMM, care consta intr-o dobanda anuala variabila, cu 0,5% peste dobanda medie interbacara la depozitele plasate in lei (Bubor) la o luna. Vineri, dobanda Bubor la o luna era de 7,52% pe an. Valoarea unui credit in lei poate fi cuprinsa intre 3.000 si 250.000 euro, echivalent in lei, iar imprumutul se acorda pe baza unei documentatii simplificate, potrivit datelor prezentate de companie. Clientii bancii pot alege intre creditul KfW pentru investitii, acordat pe cel mult 60 de luni, sau creditul KfW pentru capital circulant, pentru maximum 12 luni. Banca ofera produsele de creditare KfW dintr-o linie de finantare in valoare de 30 de milioane de euro, in cadrul programului de sprijin al IMM initiat de Uniunea Europeana, prin Banca de Dezvoltare a Germaniei in cooperare cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

Peste 130.000 clienti IMM

Raiffeisen Bank Romania are peste 130.000 clienti IMM, in timp ce volumul de credite acordate acestui segment a crescut cu peste 40% la sfarsitul anului trecut, fata de decembrie 2005, iar depozitele au crescut cu peste 43% in aceeasi perioada. Banca detinea active de 13,8 miliarde lei la finalul lui 2006 si controla 8,03% din piata bancara romaneasca, ocupand pozitia a treia in clasamentul bancilor dupa valoarea activelor, potrivit datelor Bancii Nationale a Romaniei.