Potrivit unui ordin al secretarului general al Guvernului, Ilie Bolojan, de la aceste prevederi sunt exceptate imobilele de protocol, imobilele care gazduiesc ambasade, oficii consulare, reprezentantele organizatiilor internationale interguvernamenta
Potrivit unui ordin al secretarului general al Guvernului, Ilie Bolojan, de la aceste prevederi sunt exceptate imobilele de protocol, imobilele care gazduiesc ambasade, oficii consulare, reprezentantele organizatiilor internationale interguvernamentale acreditate in Romania si cele care gazduiesc personalul acestora.
In aceeasi categorie intra imobilele administrate de Regie si atribuite ministerelor si altor autoritati publice, sau cele care gazduiesc fundatii sau asociatii de utilitate publica, organizatii sindicale, partide politice. RA-APPS va publica anuntul privind organizarea licitatiei publice deschise in vederea vanzarii, transmiterii spre folosinta sau exploatare pe pagina proprie de Internet si in doua ziare de circulatie nationala. "Actul normativ va intra in circuitul de avizare si speram ca saptamana viitoare sa fie aprobat prin hotarare de Guvern", a spus Bolojan.
El a precizat ca a redus "substantial" numarul spatiilor de protocol care vor ramane in administrarea Regiei - pentru institutiile deservite de Regie - iar numarul apartamentelor de protocol si de serviciu a fost stabilit la aproximativ 150. Mai mult, RA-APPS va scoate la licitatie cele aproximativ 40 de spatii neocupate in prezent.
"La sfarsitul saptamanii vom face publica aceasta lista de spatii, iar pentru cele care sunt ocupate intr-o forma sau alta, asteptam ca in Camera Deputatilor sa fie votata ordonanta 28, sa vedem in ce forma vor fi externalizate", a spus Bolojan. (C.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.