"In urma ordinului 576/2006 au fost create ilegal conditiile pentru demiterea tuturor conducerilor din unitatile sanitare publice cu paturi din reteaua Ministerului Sanatatii. In urma emiterii acestui ordin, am fost inlocuit din functia de director a
"In urma ordinului 576/2006 au fost create ilegal conditiile pentru demiterea tuturor conducerilor din unitatile sanitare publice cu paturi din reteaua Ministerului Sanatatii. In urma emiterii acestui ordin, am fost inlocuit din functia de director al spitalului Sf. Pantelimon in mai 2006 fara nici un fel de justificare de ordin managerial. Potrivit acestei decizii s-a impus si preluarea, in termen de cinci zile, pe baza de proces verbal de predare-primire, intre vechea si noua conducere, a activului si pasivului unitatii", se arata intr-un comunicat de presa al lui Dan Serban, citat de Mediafax. El a precizat ca, in afara acestui ordin, saptamana trecuta magistratii ICCJ au declarat nule si ordinele de numire in functie a noilor conduceri de spital, fapt care a dus la eliminarea intregii baze juridice de functionare a sistemului de sanatate intre mai 2006 si decembrie 2006.
Sorin Simion, fostul director al spitalului Colentina, care a contestat in instanta demiterea sa, avand castig de cauza, a declarat ca va face o intampinare la Ministerul Sanatatii privind repunerea sa in functie in 30 de zile de la pronuntarea ICCJ. Daca dupa 30 de zile nu voi fi repus in drepturi voi face plangere la CEDO, iar apoi potrivit legii voi face plangere penala la Parchet", a declarat Simion.
Ordine anulate
Sectia de contencios-administrativ a ICCJ a dispus, in urma cu o saptamana, anularea ordinului ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, prin care i-a destituit pe Sorin Simion de la conducerea Spitalului Colentina si pe Dan Serban de la Sf. Pantelimon. In cazul lui Dan Serban, instanta suprema a stabilit ca acestuia sa i se plateasca sume compensatorii pentru perioada 20 mai-30 iunie 2006. Potrivit Mediafax, la 1 iunie 2006, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, aprecia ca demiterea lui Sorin Simion de la conducerea Spitalului Colentina din Bucuresti a fost legala, pentru ca, prin Legea spitalelor, s-a desfiintat functia de director general, unitatile sanitare urmand sa fie conduse de manageri. (D.E.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.