La capatul a trei ani si jumatate de munca inrobitoare, in care deznadejdea a alternat frustrant cu speranta, scriitorul Gabriel Cheroiu a pus punct celui de-al doilea volum intitulat "O Istorie A Literaturii Cinegetice Romane". Lucrarea abordeaza nu
La capatul a trei ani si jumatate de munca inrobitoare, in care deznadejdea a alternat frustrant cu speranta, scriitorul Gabriel Cheroiu a pus punct celui de-al doilea volum intitulat "O Istorie A Literaturii Cinegetice Romane". Lucrarea abordeaza nume sonore ale genului: Ionel Pop, Mihail Sadoveanu, Al. Bratescu-Voinesti, C. Rosetti Balanescu, Ion Agarbiceanu, incizand cu maiestria artizanului cele mai fine detalii ale existentei si operei acestora. In fond, Gabriel Cheroiu ofera cititorului o alta dimensiune si perspectiva a clasicilor romani impatimiti de imensitatea naturii, jurati pentru eternitate zeitei Diana. El porneste intr-un periplu initiatic prin inima Deltei pana pe Valea Frumoasei, pe urmele acestor titani ai verbului si vanatoarei, surprinzandu-i in situatii inedite. Practic, lucrarea este scrisa intr-o maniera uluitoare care o transforma intr-un roman. Personajele sunt urmarite si urmate intr-o multitudine de pasaje ale vietii lor creandu-se senzatia de caleidoscop. Cartea lui Gabriel Cheroiu este mai degraba un vitraliu literar la care nu stii ce sa apreciezi intai: finetea si sensibilitatea stilului, acuratetea imaginilor, informatiile noi despre personajele in cauza sau faptul ca lucrarea in sine, actiune de pionierat, este premiata de Consiliul International de Vanatoare.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.