Ministerul Sanatatii propune ca medicamentele din Romania sa nu fie mai scumpe decit in tarile vecine.

Pretul medicamentelor in Romania va fi stabilit prin compararea preturilor minime din 12 tari europene si prin adoptarea valorii c
Ministerul Sanatatii propune ca medicamentele din Romania sa nu fie mai scumpe decit in tarile vecine.

Pretul medicamentelor in Romania va fi stabilit prin compararea preturilor minime din 12 tari europene si prin adoptarea valorii celei mai scazute, potrivit unei propuneri de ordin puse in dezbatere de Ministerul Sanatatii. Distribuitorii trebuie sa notifice ministerul asupra pretului cu 90 de zile inainte de comercializare. Preturile medicamentelor autorizate in conditiile legii vor fi ajustate semestrial sau cind conditiile macroeconomice o impun si vor fi afisate pe adresa de Internet www.msf-dgf.ro, precizeaza proiectul de ordin. In cazul in care in urma verificarilor comparative se constata ca medicamentul nu are pret inregistrat in tarile de referinta sau nu exista suficiente date de comparatie, pretul se aproba pe o perioada limitata de maximum un an, dupa care se verifica situatia comparativa prin depunerea de catre producatorul de medicamente sau de agentul economic abilitat a unei noi documentatii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.