Instanta a decis ca taxele speciale instituite de Primaria Constanta sint legale. Curtea de Apel Constanta a decis ieri ca taxele speciale - de trama stradala, de irigat, de bariera, de liniste si ordine publica si cea pentru spatiile de telefonie mobila sint legale. Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca e vorba despre o sentinta definitiva si irevocabila. Astfel, incepind de vineri, bariera de la Mamaia se va ridica gratis doar pentru constanteni. Turistii care isi vor petrece vacanta de vara in statiunea Mamaia vor scoate din buzunar pentru taxa de bariera 3 lei. Un abonament pe 24 de ore va fi eliberat in schimbul a 4 lei. Un abonament pe sapte zile va costa 23 de lei, iar pentru tot sezonul - 246 de lei. Totodata, constantenii care au masini in leasing vor putea obtine un bilet de libera trecere.

Primarul Radu Mazare a precizat ca din fondurile strinse va fi finantata reluarea spectacolelor in aer liber din zonele Cazinou si Perla Mamaia. Pentru acest sezon estival nu s-a semnat contract cu nici o trupa de renume, dat fiind scandalul taxelor, insa de la anul, primarul promite ca va aduce o trupa de salsa. Inclusiv turistii vor putea sa faca pasi de dans alaturi de dansatori cu renume. Totodata, turistii vor putea sa-si petreaca serile la un concert simfonic in aer liber.

Cu banii strinsi din taxele speciale se vor plati gardieni sau bodyguarzi care vor veghea la ordinea si linistea publica din orasul Constanta si din statiunea Mamaia. Totodata, promite primarul, banii vor fi folositi pentru alungarea cersetorilor care au invadat intersectiile rutiere. Se mai lucreaza la un proiect de infiintare a politiei locale.

O alta destinatie a fondurilor se refera la activitatile care sa creasca gradul de atractivitate a statiunii, cum ar fi Class 1, eveniment care se va organiza la sfirsitul lui august si inceputul lui septembrie. „Sintem in discutii sa aducem in 2008 o etapa a concursului Aero Grand Prix, un concurs de demonstratie aeronautica, cu avioane de vinatoare. Trebuie sa gasim insa o nava care sa fie bombardata", a precizat Radu Mazare. Conform reprezentantilor primariei, prin neincasarea taxelor, in bugetul Constantei s-a produs o pierdere de 6.000.000 de lei.

Ofertele hotelurilor din Mamaia, pe www.cotidianul.ro/select