SPRIJIN PENTRU PENSIONARI. Conservatorii au avut ieri o intalnire cu reprezentantii Consiliului National al Intreprinderilor mici si mijlocii, acestia din urma declarandu-se de acord cu taxa de solidaritate pentru pensionari, prevazuta in proiectul legislativ al PC, cu conditia ca acesti bani sa se duca la pensionari, si nu la "gaurile negre" din buget, dupa cum a precizat purtatorul de cuvant al partidului, Bogdan Ciuca. Patru conservatori vor face parte din grupul de lobby infiintat de Consiliu, grup ce are drept scop identificarea problemelor IMM-urilor si gasirea de solutii pentru rezolvarea lor. (Dana Piciu)


SECURITATE. Cartea de identitate nu ofera suficiente elemente de securitate, ceea ce poate facilita furturile de identitate. "Cartea de identitate este un document perimat din punct de vedere al elementelor de securitate si conduce la furtul de identitate. In ultimii trei ani au aparut retele de furt de identitate, ceea ce pune in dificultate institutiile financiare", a declarat ieri Victoria Preoteasa, director in OTP Bank Romania.


FONDURI UE. Ministerul Agriculturii (MAPDR) a suspendat licitatia pentru selectarea bancii care va gestiona fondurile UE destinate agriculturii, din cauza unei contestatii depuse de BRD, a declarat ieri purtatorul de cuvant al institutiei, Mara Mateescu. Surse din minister spun ca BRD a contestat garantia foarte mare pe care MAPDR a solicitat-o. "Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor ne-a informat la 12 iunie ca BRD a depus la 29 mai o contestatie. In intervalul de timp de la depunerea contestatiei si pana am fost noi informati a avut loc licitatia. Consiliul ne-a cerut sa suspendam licitatia pana la solutionarea contestatiei", a spus Mateescu. Procedura va fi reluata.