Coloana sonora a acestui sfirsit de saptamina va fi cit se poate de generoasa: artisti precum Incubus, Macy Gray sau The Prodigy vor concerta in cadrul Festivalului CokeLive.

Intre 22 si 25 iunie, pe Insula Lacul Morii din Bucuresti va avea loc Festivalul CokeLive. Daca in anii trecuti, mare parte din publicul roman era nevoit sa plece in tarile vecine pentru a-i asculta live pe artistii importanti ai momentului, de aceasta data nu va fi nevoie decit de un bilet RATB pentru tramvaiele 41 si 42, respectiv autobuzul 178. Si, evident, de biletele pentru concerte, ale caror preturi pornesc de la 84 de lei.

In prima zi a festivalului, pe scena principala vor urca Macy Gray si The Pussycat Dolls. Macy Gray va aduce o ora de R&B si soul, cu influente pop-rock, stil prin care s-a impus in acest segment al pietei muzicale drept una dintre cele mai originale si active prezente feminine. Timbrul particular al vocii sale, precum si piesele, in care patrund influentele unor artisti precum Aretha Franklin si Marvin Gaye, dar si ale scolii clasice de

hip-hop, i-au adus numeroase nominalizari si premii. Cistigatoare a Premiului Grammy in 2000 pentru cea mai buna interpretare feminina, Macy Gray are patru albume de studio, dintre care cel mai recent este „Big", aparut in 2007.

Fetele de la The Pussycat Dolls, pe de alta parte, vor schimba ritmul, in favoarea unui show de pop-dance. Desi grupul s-a format in 1995, abia din 2004, de la primul lor single, si-au inceput ascensiunea in topuri. Au colaborat cu nume precum Pamela Anderson, Christina Aguilera sau Kelly Osbourne, lucru care le-a atras si populariatea in televiziune. Albumul lor de debut a aparut in 2005, fiind sustinute de producatorul Timbaland si de trupa Black Eyed Peas.

In cea de-a doua zi de CokeLive, capetele de afis vor fi The Prodigy si The Rasmus, inaintea carora va concerta, printre altii, trupa suedeza Backyard Babies, al carei stil combina rock’n’roll, glam rock si punk. Finlandezii de la The Rasmus, care in anii ’90 aveau sute de concerte si lansau single dupa single, fiind unii dintre promotorii muzicii alternative metal, vor cinta incepind cu ora 20.20. Trupa britanica The Prodigy, desi nu va concerta in premiera in Romania, va fi unul dintre nucleele tari ale evenimentului, dat fiind ca incepind din anii ’90, cind s-a lansat, a continuat sa surprinda lumea muzicala: de la hardcore rave, punk, pina la dance, The Prodigy ramin unii dintre cei mai importanti reprezentanti ai scenei electronice.

In cea de-a treia si ultima zi, CokeLive ii aduce, printre altii, pe The Cult si Incubus. Daca The Cult se afla printre trupele de referinta ale muzicii heavy metal si hard rock din Anglia, care, prin cele opt albume, si-a cistigat popularitatea atit pe piata britanica, cit si pe cea americana, Incubus a facut istorie in muzica anilor ’90. Nume-cheie in ceea ce inseamna alternative metal a lansat sase albume, in care se simt diverse influente: de la Red Hot Chilli Peppers pina la Korn si Deftones.

Dincolo de aceste citeva repere din programul celor trei zile de CokeLive, in line up-ul fiecarei zile se vor mai afla nume importante ale muzicii romanesti. De asemenea, festivalul nu va duce lipsa nici de muzica electronica, acesteia fiindu-i destinat cortul dance. Paralel, se va desfasura programul Manifest Yourself, in cadrul caruia vor avea loc numeroase concerte ale unor trupe mai putin cunoscute, care vor propune o alternativa pentru scena principala.

Programul Festivalului CokeLive pe larg, la www.cotidianul.ro/select