Contactat de ZIUA, Daniel Tomoni, director in cadrul Ministerului Educatiei, a afirmat ca Ministerul va ataca decizia pana la capat pentru ca este vorba oricum doar de hotararea unei instante interimare. Tot la Curtea de Apel Bucuresti se afla alte t
Contactat de ZIUA, Daniel Tomoni, director in cadrul Ministerului Educatiei, a afirmat ca Ministerul va ataca decizia pana la capat pentru ca este vorba oricum doar de hotararea unei instante interimare. Tot la Curtea de Apel Bucuresti se afla alte trei procese in derulare, inaintate de catre aparatorii icoanelor, Asociatia Studentilor Crestin Ortodocsi Romani, Asociatia Pro Vita Bucuresti si Asociatia Civic Media, in numele a peste 5000 de sustinatori in nume personal ai simbolurilor religioase, printre care se afla academicienii Mariana Nicolesco, Constantin Balaceanu Stolnici, Dinu C Giurescu, Florin Constantiniu si multi altii. Toate cultele din Romania si societatea civila care apara drepturile religioase ale majoritatii au explicat ca mentinerea icoanelor in scoli este in concordanta cu reglementarile europene in materie, inclusiv cu Declaratia Universala a Drepturilor Omului a ONU. (L.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.