Britanicul lui McLaren este singurul pilot de culoare din cele patru mari campionate auto ale lumii. La Indianapolis a cistigat a doua sa cursa in Formula 1.

Deja se spune despre el ca este un Tiger Woods care are multi cai-putere, ca are acelasi zimbet si aceeasi usurinta de a se face placut publicului. Similitudinile privitoare la descendenta multietnica sint evidente, iar talentul nativ si l-a demonstrat fara a fi nevoie sa-l dubleze cu experienta in Formula 1. Se numeste Lewis Hamilton, are 22 de ani, a terminat pe podium in fiecare dintre cele sapte curse alergate pina acum, iar duminica seara, la Indianapolis, a obtinut deja a doua victorie.

A inceput deja construirea propriei legende si poate deveni modelul care sparge barierele rasiale, fiind singurul pilot afroamerican care concureaza in elita motorsportului. Pina acum, proprietarii de echipe din NASCAR, Champ Car sau Indy Racing League n-au avut curajul sa lase volanul pe mina unor sportivi de culoare. Impactul social ar putea avea dimensiuni globale, iar in plan sportiv, asemenea baschetbalistului LeBron James (23 de ani) - care a dus-o pe Cleveland Cavaliers in finala NBA 2007 - sau a hocheistului Sidney Crosby (20 de ani), capitanul lui Pittsburgh Penguins, are sansa de a fi noul numar unu. Cele doua victorii consecutive din America de Nord sint cu atit mai valoroase cu cit le-a obtinut pe circuite pe care nu mai concurase niciodata si ale caror secrete a incercat sa le descifreze pe PlayStation.

Cu exceptia debutului, cind au abandonat veteranii Rubens Barrichello (Honda), Ralf Schumacher (Toyota) si David Coulthard (Red Bull), cursa de la Indianapolis a fost destul de cuminte si a pastrat in linii mari configuratia de dupa calificari. Astfel, atit timp cit Hamilton nu a comis nici o greseala, Fernando Alonso a terminat al doilea, in timp ce Ferrari a fost surclasata clar in America de catre McLaren si a obtinut pozitiile trei si patru, la mare distanta de timp. In doua saptamini, Formula 1 se reintoarce in Europa, pentru ultima oara la Magny-Cours, circuit ce va disparea din calendarul anului viitor.