Sorin Frunzaverde s-a referit la reactia oficialilor rusi dupa propunerea ministrului Apararii roman, ca Romania, Rusia si Bulgaria sa efectueze manevre militare comune in zona Marii Negre. "Ministrul roman al Apararii este, probabil, necunoscator al
Sorin Frunzaverde s-a referit la reactia oficialilor rusi dupa propunerea ministrului Apararii roman, ca Romania, Rusia si Bulgaria sa efectueze manevre militare comune in zona Marii Negre. "Ministrul roman al Apararii este, probabil, necunoscator al istoriei, daca face astfel de propuneri. Merita reamintit ca, in urma deciziei conducerii sovietice, in perioada interbelica armata noastra a participat la manevre militare comune cu Germania fascista. Toate acestea s-au sfarsit, dupa cum bine se stie, prin atacul perfid al Germaniei impotriva Uniunii Sovietice", a replicat Samanov pe 6 iunie, la o zi dupa propunerea lui Melescanu. "Ii cer domnului Melescanu sa formuleze un punct de vedere in legatura cu acest afront grav lui si institutiei pe care o conduce, prin comparatia nepotrivita intre armata Romaniei si armata unui stat totalitar", a declarat Frunzaverde. Acesta nu a ratat ocazia sa-l acuze pe Melescanu pentru demersul sau "inoportun, total inoportun". Vicepresedintele democrat a apreciat ca propunerea a fost nepotrivita, din cauza atacurilor publice ale demnitarilor rusi la adresa politicii NATO, de amplasare a scutului antiracheta in Cehia si Polonia. De asemenea, atitudinea impaciuitoare a lui Melescanu venea in contrast cu criticile Moscovei provocate de acordul pentru amplasarea bazelor americane in Romania, desi tara noastra si-a exercitat un drept pe care il are ca stat suveran. (Adrian ILIE)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.