Controlul inceput in urma cu doua saptamani la santierului Drumului National 66A - supranumit drumul lui Basescu - s-a incheiat in aceasta saptamana, concluziile fiind suprinzatoare.

Garda Nationala de Mediu, Inspectia de Stat in Cons
Controlul inceput in urma cu doua saptamani la santierului Drumului National 66A - supranumit drumul lui Basescu - s-a incheiat in aceasta saptamana, concluziile fiind suprinzatoare.

Garda Nationala de Mediu, Inspectia de Stat in Constructii, Apele Romane Craiova, Ocolul Silvic Lupeni au constatat ca nu a fost respectata solutia tehnica avizata de proiectant, astfel ca "prin lucrarile de excavatie, constructorul (CCCF-FDP Timisoara SA) a distrus vegetatia forestiera aflata la limita Parcului National Retezat", se arata intr-un comunicat al Garzii Nationale de Mediu.


AMENZI. GNM anunta ca a sanctionat constructorul cu 60.000 lei, iar ca sanctiune complementara s-a stabilit readucerea terenului la forma initiala. De asemenea, "pentru nerespectarea regulamentului si planului de management, respectiv pentru ca nu a fost efectuata corect delimitarea Parcului National Retezat si nu s-a efectuat supravegherea activitatilor desfasurate pe suprafata Rezervatiei, Administratia Parcului National Retezat a fost amendata de comisarii GNM cu suma de 2.000 lei". In urma controlului, s-a mai constatat ca activitatea de constructie a drumului se desfasura fara avizul NATURA 2000 (aviz ce trebuie eliberat de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile), fapt care a impiedicat si obtinerea acordului de mediu din partea Agentiei de Protectie a Mediului Hunedoara. Reprezentantii Garzii Nationale de Mediu au stabilit sistarea activitatii lucrarilor pana la intrarea in legalitate. Controlul la drumul lui Basescu a inceput la data de 7 iunie, din dispozitia Comisarului general al Garzii Nationale de Mediu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.