Astfel, bucurestenii isi vor putea ridica cazierul judiciar pe loc numai incepand de anul viitor. "Abia de saptamana trecuta am inceput informatizarea in Bucuresti si vor fi necesare aproximativ sase luni pentru a finaliza aceasta procedura(...).", a
Astfel, bucurestenii isi vor putea ridica cazierul judiciar pe loc numai incepand de anul viitor. "Abia de saptamana trecuta am inceput informatizarea in Bucuresti si vor fi necesare aproximativ sase luni pentru a finaliza aceasta procedura(...).", a declarat Bolojan, citat de Rompres. In prezent, cazierul judiciar este eliberat pe loc in 15 judete - Arad, Arges, Bacau, Buzau, Bihor, Caras-Severin, Cluj, Dambovita, Gorj, Iasi, Prahova, Satu-Mare, Timis, Tulcea si Valcea. In ceea ce priveste cazierele fiscale, ele sunt eliberate pe loc in toata tara incepand cu data de 15 iunie. De asemenea, certificatele constatatoare simple se elibereaza pe loc la toate oficiile Registrului Comertului. Daca in 33 de judete, permisele de conducere si certificatele de inmatriculare se elibereaza in maxim doua ore, in judetele Covasna, Ialomita, Olt, Vaslui, Maramures, Suceava, Harghita, Dolj si in municipiul Bucuresti sunt intarzieri din cauza unor probleme organizatorice. Insa, aceste judete mai au timp pana la 1 iulie sa aplice termenele de eliberare din Memorandum.
Fara hublouri la ghisee
Secretarul general al Guvernului a ridicat si problema modului in care cetatenii sunt tratati la ghisee. Astfel, potrivit lui Bolojan, s-au constatat deficiente privind serviciile publice in Teleorman si Vrancea. "Este foarte greu sa vorbesti de respectul pentru cetatean cand inca avem hublouri din lemn la ghisee, iar acestea sunt de dimensiuni de 50 pe 50 de centimetri", a explicat secretarul general al Guvernului. Mai mult, Bolojan a precizat ca in perioada urmatoare, vor fi amenajate si imbunatatite toate spatiile de lucru cu publicul "pentru ca este o conditie obligatorie pentru servicii de calitate". Memorandumul a fost aprobat de Guvern pe 9 mai si prevede ca eliberarea pasapoartelor, a permiselor de conducere, a numerelor de inmatriculare si a anumitor certificate de la Registrul Comertului sa se realizeze in maximum doua ore, iar cazierele chiar pe loc.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.