Esti o persoana cu venituri ridicate? Daca da, ar trebui sa cunosti faptul ca bancile au creat special pentru clientii cu venituri mari carduri de credit MasterCard sau Visa Gold, pentru a oferi servicii diferentiate.
Cardul Gold este un card de credit cu cont in lei sau in valuta care poate fi folosit in tara si in strainatate, atat pentru a retrage numerar, cat si pentru a face cumparaturi direct de la comercianti.
Cu acest tip de card de credit se pot efectua tranzactii on-line, off-line si pe Internet.
Astfel de carduri au o perioada de gratie intre 30 si 55 de zile, insemnand ca, daca sunt utilizate incepand cu data de 1 a unei luni, perioada de gratie va fi pana in data de 1- 25 a lunii urmatoare (in functie de numarul zilelor de gratie). Limita minima de suma este de 2.500 RON (echivalent 700 euro), iar limita maxima poate ajunge pana la 35.000 RON (echivalent 10.000 euro). Plafonul maxim de creditare este stabilit in urma unui scoring si a nivelului salariului lunar net.
Calculul dobanzii:
Pentru tranzactiile efectuate la comercianti (inclusiv in sistemul de rate), banca va ofera o perioada de gratie de pana la 55 de zile (intre data tranzactiei si ultima zi a perioadei de gratie). Pentru retrageri de numerar de la ATM, dobanda va fi calculata din ziua efectuarii tranzactiei.
Conditii minime de eligibilitate pentru un card de credit Gold:
a persoane fizice cu cetatenia romana sau rezident;
a varsta cuprinsa intre 18-68 ani
a angajati pe perioada nedeterminata sau beneficiari de venituri cu caracter permanent pe teritoriul Romaniei
a venit lunar net cert cu caracter permanent in medie de 1.500 euro
Servicii speciale disponibile numai prin cardul GOLD
a asistenta de calatorie;
a asistenta medicala (referinte privind serviciile medicale din tara respectiva etc.);
a asistenta legala (referinte juridice);
a asigurare in cazul anularii sau intarzierii calatoriei;
a asistenta in cazul pierderii actelor de identitate;
a asigurare in cazul pierderii / deteriorarii / intarzierii bagajelor;
a asigurare medicala, asigurare in caz de accident de calatorie, asigurare de raspundere civila, asigurare in cazul cheltuielilor de judecata.
Documente necesare deschiderii cardului de credit:
a adeverinta tip de venit
a cerere de obtinere a cardului de credit
Cu cardul de cumparaturi Raiffeisen Bank Gold, clientul beneficiaza de o limita de credit de pana la 40.000 lei, utilizare internationala si de un pachet complet de servicii speciale oferit gratuit.
De asemenea, 0 lei taxa si pentru:
a administrare in primul an, daca aplica pentru cardul de cumparaturi Raiffeisen Bank in perioada 2 mai - 30 iunie 2007 si utilizeaza cel putin 500 lei pana la 31 iulie 2007;
a retransmitere raport lunar de activitate;
a schimbare data generare raport lunar;
a regenerare cod PIN;
a schimbare tip card.
MKB Romexterra Bank a atasat cardului Visa Gold o linie de credit de minimum 5.000 euro si maximum 10.000 euro. Nivelul creditului acordat este egal cu valoarea depozitului colateral constituit.
Avantaje:
a comision 0% pentru platile de bunuri si servicii la comercianti in Romania;
a functioneaza si in medii manuale sau via Internet, fara autorizare on-line pe baza de PIN;
Pentru toate cardurile, fiecare posesor poate stabili limite proprii de tranzactionare la ATM si/sau POS, pe Internet, astfel incat isi poate gestiona de o maniera proprie riscul de frauda.
La toate bancomatele bancii, posesorii cardurilor pot obtine lista ultimelor 10 tranzactii, pot face interogare de sold pentru contul de card, pot schimba PIN-ul gratuit ori de cate ori este nevoie, pot face plata facturilor de utilitati publice si pot achita ratele creditelor obtinute de la MKB Romexterra Bank sau de la alte banci.
Cardul de credit Visa Gold de la RIB se adreseaza persoanelor fizice rezidente si nerezidente si permite un plafon minim de utilizare de 5.000 euro. Maximum pot fi retrasi 20.000 RON / tranzactie si in total 50.000 RON / zi.
Un criteriu esential de eligibilitate este acela de a nu avea credite restante in sold.
Cardul de credit Visa Gold oferit de Banca Transilvania prezinta urmatoarele avantaje:
a perioada de gratie pentru acest card de credit este valabila atat pentru cumparaturi la comercianti, cat si pentru retrageri de numerar de la bancomat
a promptitudine - banii ajung in contul de card de credit in momentul in care este ordonata alimentarea contului
0 taxe pentru:
a achitarea facturilor Orange, Vodafone, Zapp direct de la bancomatele BANCII TRANSILVANIA;
a toate cumparaturile efectuate la comercianti, indiferent daca operatiunile au loc in tara sau in strainatate
a schimbarea codului PIN direct de la bancomatele BANCII TRANSILVANIA.
a serviciul de Internet Banking, oferit gratuit in primele 6 luni, iar ulterior cu abonament de 1 RON/luna.
a Beneficii:
a acces gratuit in Salonul Business al aeroportului Henri Coanda, 10% discount la World Class Fitness Romania, 10% discount la hotelul City Central, 10% discount la magazinele FURLA, LIVING, 10% discount la restaurantul JARISTEA si 7% la restaurantul SANGRIA, 10% la D%V Touring, companie de inchiriat masini.
CardAvantaj MasterCard Gold si Visa Gold de la Credit Europe Bank
Este primul card de credit cu utilizare atat nationala, cat si internationala, ce ofera avantajul cumparaturilor cu plata in rate si, mai mult decat atat, bonus pentru fiecare tranzactie efectuata.
Avantaje:
a banca ofera bonus pentru fiecare cumparatura efectuata - 0,3% din valoarea fiecarei tranzactii efectuate la partenerii bancii;
a dubla functionalitate credit/debit: pe langa accesul la o linie de credit acordata de catre banca, posesorul de card poate dispune si de fondurile proprii depuse in contul de card;
a Posibilitatea retragerii intregii limite de credit, in numerar, de la ATM.
Cardul de credit Gold de la Raiffeisen Bank are comision 0 pentru tranzactiile comerciale efectuate in tara si in strainatate, iar perioada de creditare este nelimitata, cu conditia efectuarii rambursarii lunare minime de 5% din totalul sumei utilizate din linia de credit la MasterCard Gold si minimum 15% la Visa Gold.
Servicii disponibile posesorilor de card aflati in strainatate: declararea cardului pierdut/furat, eliberarea de numerar in regim de urgenta (in cazul in care cardul a fost pierdut/furat), servicii de consiliere legala si medicala, asistenta in timpul calatoriilor (in cazul in care plata calatoriei a fost facuta prin intermediul cardului).
Toate acestea sunt informatii pretioase de care trebuie sa tineti seama in alegerea cardului de credit, mai ales ca veniturile va permit acest lucru. Portalul financiar www.FinZoom.ro pune la dispozitie in sectiunea "CARDURI" o calculatie complexa a DAE pentru folosirea cardului la cumparaturi si a DAE pentru retrageri numerar de la bancomat (ATM). In sectiunea DETALII a fiecarui produs sunt disponibile informatii complete in legatura cu limitele minime si maxime impuse de fiecare banca, criterii de eligibilitate, taxele si comisioanele percepute.

www.FinZoom.ro