Compania vrea sa construiasca noua centre comerciale si sa dezvolte parcuri de retail.

Meinl European Land va construi in urmatoarea perioada noua centre comerciale si parcuri de retail in urma unei investitii ce se cifreaza la aproximativ 700 de milioane de euro. Romania devine astfel unul din cei mai importanti receptori de investitii ai companiei, alaturi de Rusia, Polonia si Turcia.

Primul proiect va fi dezvoltat la Arad, in centrul orasului, pe un teren de 22 de hectare si urmeaza sa fie finalizat in 2009. Cu o suprafata inchiriabila de 60.000 de metri patrati, complexul presupune o investitie de aproximativ 700 de milioane de euro. „Compania este in negocieri avansate pentru inca opt centre comerciale si parcuri de retail in alte orase importante din tara", se arata intr-un comunicat al companiei.

Compania are planuri si in ceea ce priveste parcul imobiliar Militari Center, pe care l-a achizitionat in urma cu trei ani de la compania belgiana Liebrecht & WooD. „Datorita cererii foarte mari am decis sa utilizam o parte a terenului rezervat pentru dezvoltarea parcului Militari Center. Prima faza a constructiei, respectiv extinderea spatiului ocupat in prezent de magazinul Praktiker, va fi finalizata in luna iulie. Constructia urmatoarei faze va fi initiata tot in acest an si va consta intr-un parc comercial cu o suprafata construita de circa 45.000 de metri patrati, care vor fi inchiriati printre altele unui hipermarket", se mai arata in comunicat.