Potrivit noului act inregistrat, patronii sunt obligati sa asigure un salariu de baza minim pe ramura mass-media cu 25% mai mult fata de salariul minim negociat prin CCM Unic la nivel national. La acest salariu se adauga sporurile prevazute in contra
Potrivit noului act inregistrat, patronii sunt obligati sa asigure un salariu de baza minim pe ramura mass-media cu 25% mai mult fata de salariul minim negociat prin CCM Unic la nivel national. La acest salariu se adauga sporurile prevazute in contract: de vechime, de fidelitate, de mobilitate, clauza de neconcurenta etc. "Desi Actul Aditional a fost negociat de aceleasi parti care au semnat si Contractul Colectiv de Munca la nivel de ramura Mass-Media: MediaSind, UNPR si Patronatul Presei din Romania - Romedia, acum s-a incercat din nou, prin manevre de culise, boicotarea inregistrarii documentului la Ministerul Muncii. Presedintele Romedia, Teodor Vasiliu, desi a semnat toate procesele verbale de negociere, a constatat brusc, la final, ca unul dintre partenerii sai din partea patronatului nu corespunde standardelor sale morale. De asemenea, presedintele Cartel ALFA, Bogdan Hossu, cu toate ca nu avea nici o competenta juridica, a cerut ministerului, la fel ca in urma cu trei ani, sa nu inregistreze Actul Aditional, iar realizatorul tv, Mihai Tatulici, reprezentant al CRP - departamentul Proprietari si-a folosit propria emisiune transmisa de Realitatea Tv pentru a discredita public documentul semnat de sindicate si patronate, inclusiv de domnia sa", ne-a declarat Cristi Godinac, presedintele MediaSind. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.