Alti elevi au sustinut testele nationale in conditii speciale, din cauza unor deficiente sau boli. Astfel, cei cu varicela au dat examen in sala separata, cei cu probleme vizuale sau cu mana in ghips au dictat profesorilor rezolvarile. Alte incidente
Alti elevi au sustinut testele nationale in conditii speciale, din cauza unor deficiente sau boli. Astfel, cei cu varicela au dat examen in sala separata, cei cu probleme vizuale sau cu mana in ghips au dictat profesorilor rezolvarile. Alte incidente produse punctual sunt tentativele de fraudare a examenului - prin copiere, pene de curent, iar in Bucuresti, un caz special s-a produs la Liceul Jean Monnet, unde mecanicul unitatii de invatamant a fost filmat in momentul in care achizitiona vin, pe care il comandase pentru un parastas in familie. "Au fost situatii in care, din diverse motive, proponderent de intarzieri - care la randul lor au avut motive intemeiate - s-au aplicat subiectele de rezerva. In zece judete a fost nevoie de acest lucru", ne-a declarat Daniel Tomoni, director Relatii Publice in Ministerul Educatiei. La randul sau, inspectorul pe probleme de imagine al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, ne-a declarat ca la aproximativ 130 de elevi bolnavi sau accidentati se deplaseaza, acasa ori la spital, comisii constituite special. Varianta 11 de subiect a cuprins trei puncte, unul in care se cerea elevilor sa arate ca poezia "Parinti" de Ana Blandiana apartine genului liric, altul de analiza a unui text, iar cel de-al treilea, redactarea unei cereri catre directorul scolii pentru obtinerea unei burse de merit. Baremul a fost afisat pe site-ul MECT la ora 12.30. Pentru prima data, profesorii evaluatori au fost chemati in centre inca de la ora 8.30 pentru a se familiariza cu subiectul, iar dupa afisarea baremele au inceput imediat corectarea lucrarilor. Astazi se sustine proba la limba materna, iar maine - la matematica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.