Chiar daca demersul celor doua partide vizeaza exact aceleasi domenii, PSD nu vrea sa actioneze in comun cu PD pe motiv ca democratii se vor referi la doua saptamani din activitatea Cabinetului Tariceanu si nu la cei doi ani si jumatate de guverna
Chiar daca demersul celor doua partide vizeaza exact aceleasi domenii, PSD nu vrea sa actioneze in comun cu PD pe motiv ca democratii se vor referi la doua saptamani din activitatea Cabinetului Tariceanu si nu la cei doi ani si jumatate de guvernare a Aliantei. De altfel, deputatii PSD au discutat ieri cu Eugen Nicolaescu fara ca sefii PSD sa aiba macar habar, ministrul Sanatatii anuntand ca nu va demisiona in cazul in care vreuna din cele doua motiuni simple vor fi adoptate de Camera Deputatilor sau de catre Senat.
Democratii continua asaltul asupra Guvernului Tariceanu cu depunerea la Camera Deputatilor a doua motiuni simple care-i vizeaza pe ministrii de la Agricultura si Sanatate. "Temele sunt de maxima actualitate deoarece masurile din domeniile mentionate au provocat prejudicii imense", a declarat Emil Boc, dupa Biroul Permanent al PD la care a fost aprobat continutul motiunilor care au fost elaborate impreuna cu cei de la PLD. De altfel, ieri a fost depusa la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor motiunea "Azi criza in sanatate are nume propriu-Eugen Nicolaescu", iar astazi va fi depusa cea pe agricultura. In linii mari, ministrul Sanatatii este acuzat ca a ignorat prevederile programului de guvernare al Aliantei, a lipsit bolnavii de sume imense alocate medicamentelor compensate prin angajarea unor cheltuieli fara fundamentare economica sau medicala. Dar reprosul cel mai serios care i se aduce este ca, in pofida triplarii bugetului ministerului fata de 2004, banii nu au fost cheltuiti. In motiunea "Decebal Traian Remes-groparul agriculturii romanesti" este acuzata interventia tardiva in combaterea efectelor secetei si faptul ca nu s-a depus la Comisia Europeana Planul National de Dezvoltare Rurala.
Guvernul conditionat
Geoana a continuat si ieri sa conditioneze Cabinetul Tariceanu, cerandu-i premierului sa vina in Parlament inaintea raportului Comisiei Europene si anuntand depunerea a doua motiuni simple in Parlament. El a spus ca se va intalni cu primul-ministru "intr-un cadru institutional" pentru a discuta despre banii care se dau pentru primarii PSD. "PSD va depune doua motiuni simple, una la Camera Deputatilor pe domeniul Agriculturii, iar cealalta la Senat privind Sanatatea", a anuntat liderul PSD, Mircea Geoana. In motiunea pe sanatate, PSD va propune revenirea la sistemul acordarii de medicamente gratuite si compensate de dinainte de 2004, din perioada guvernarii PSD. Liderul PSD a mai anuntat ca formatiunea sa va depune o alta motiune simpla, in care va solicita desfiintarea Fondului Proprietatea, daca Guvernul va insista sa adopte ordonanta de urgenta privind Fondul Proprietatea.
Nicolaescu baga zazanie in PSD
Tot ieri, Viorel Hrebenciuc l-a chemat pe Eugen Nicolaescu la sedinta de grup a deputatilor PSD fara stiinta conducerii partidului. Geoana, a aflat indirect de aceasta actiune si a incercat, fara succes, sa-l convinga prin intermediari pe Hrebenciuc sa renunte la intrevedere. Dupa o discutie de aproape o ora cu deputatii PSD, Nicolaescu a spus ca le-a vorbit acestora despre stadiul si evolutia reformelor din sanatate. Totodata, Hrebenciuc a declarat ca intalnirea cu Nicolaescu a avut loc la cererea ministrului, mentionand ca acesta a cerut sprijinul grupului parlamentar al PSD pe tema descentralizarii activitatii Ministerului Sanatatii, sprijin pe care il va cere tuturor grupurilor parlamentare.
n


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.