Compania RedHat, producator de software pentru servere, isi va instala in orasul sarbesc Varset centrul de contact care va oferi asistenta tehnica pentru clientii din Romania, potrivit reprezentantilor companiei austriece VDEL, care administreaza ope
Compania RedHat, producator de software pentru servere, isi va instala in orasul sarbesc Varset centrul de contact care va oferi asistenta tehnica pentru clientii din Romania, potrivit reprezentantilor companiei austriece VDEL, care administreaza operatiunile RedHat in intreaga Europa de Est.
Centrul de contact al RedHat de la Varset va oferi asistenta tehnica in limba romana pentru clientii RedHat care apeleaza linia gratuita a companiei, incepand de la o data care urmeaza sa fie anuntata ulterior, a declarat pentru NewsIn directorul de vanzari al Vdel Austria, Greg Bogochwalski.
In municipalitatea Varset, peste 20% din populatie este de nationalitate romana, potrivit datelor furnizate NewsIn de catre Ministerul Afacerilor Externe. Orasul se afla la numai 14 kilometri de granita cu Romania, langa drumul european care leaga Belgradul de Timisoara. Limba romana este limba oficiala in Voivodina, alaturi de maghiara, sarba, croata, slovaca si ruteana.
Centrul de suport tehnic RedHat din Varset a fost deschis la jumatatea lunii ianuarie si deserveste Serbia, Slovenia, Sovacia, Ungaria, Croatia, Muntenegru, Macedonia, Albania si Bulgaria.
RedHat va deveni astfel una dintre primele companii de IT care ofera clientilor asistenta tehnica in limba romana dintr-un centru situat in afara tarii.
"In prezent nu exista planuri pentru deschiderea unor birouri RedHat in Romania. RedHat este prezent in Romania pe piata educationala si a resellerilor prin intermediul companiei Romsym. Dupa ce vom atrage mai multi distribuitori in Romania pentru linia de produse JBoss, vom avea o buna acoperire geografica a tarii", a declarat Bogochwalski.
El a precizat ca vanzarile sistemului de operare Linux in Romania au inregistrat anul trecut o crestere care a determinat compania RedHat sa acorde un interes sporit Romaniei. Planul de afaceri al RedHat si Vdel pentru acest an este sa vanda companiilor din Romania un numar dublu de abonamente fata de anul trecut. Strategia pentru a doua jumatate a anului este sa furnizeze sistemul de operare RedHat Enterprise Linux catre institutiile guvernamentale, alaturi de liniile de interes existente cum ar fi bancile si operatorii de telecomunicatii.
RedHat este prezent in Europa Centrala si de Est prin intermediul companiei austriece Vdel. Compania Romsym Data este principalul partener al RedHat si Vdel in Romania Romania.
RedHat este una dintre cele mai mari companii care dezvolta si distribuie software "open source". Produsele RedHat (sistemul de operare RedHat Enterprise Linux si software-ul de server java JBoss) se adreseaza in special organizatiilor mari. Compania RedHat are la nivel mondial 2200 de angajati si a inregistrat anul trecut venituri de 278.3 milioane de dolari.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.