Lichidatorul va incerca initial sa vinda toate activele, la pachet.

Activele uzinei Tractorul Brasov, aflata in lichidare voluntara, vor fi scoase la vinzare la 5 iulie, la pachet, pretul de pornire al licitatiei fiind de 77 de milioane de euro. Caietele de sarcini pentru participarea la licitatie, pentru activele societatii brasovene Tractorul, pot fi achizitionate incepind de astazi. Reprezentantii lichidatorului, Casa de Insolventa Transilvania, spun ca exista un numar foarte mare de potentiali clienti pentru active.

„Pretul de pornire este exagerat", ne-a spus Ilie Carabulea, omul care controleaza firma Atlassib, una dintre cele mai importante firme care s-au declarat interesate de preluarea activelor Tractorul. „Voi cumpara caietul de sarcini si atunci voi vedea clar ce-i cu acest pret. In mod sigur voi participa la licitatie", a subliniat omul de afaceri. Ion Radulea, proprietarul MYO-O Romania, al doilea mare ofertant, a refuzat sa comenteze nivelul pretului de pornire al licitatiei. Cele doua firme romanesti se vor bate cu firma indiana Mahindra&Mahindra, fost concurent in privatizarea esuata a societatii.

Modulul de fabricatie tractoare si utilitati energetice - principalul activ - este scos la vinzare la un pret de 43 milioane de euro. La al doilea modul, pretul de pornire al licitatiei pentru turnatoria de fonta este de 8,1 milioane de euro, pentru forja - 4,4 milioane de euro, iar pentru turnatoria de neferoase - 1,5 milioane euro. Al treilea modul are in componenta 33 de active, vindute separat fata de principalul activ. Ansamblul de bunuri mobile este format din patru pachete de utilaje uzate si va fi scos la vinzare la pachet la un pret de pornire al licitatiei de 2,43 milioane de lei. In cazul in care nu se va inregistra nici o oferta pentru vinzarea in integralitate a acestui ansamblu, atunci lichidatorul uzinei va permite cumpararea activelor pe cele patru pachete.

Tractorul a fost inchisa in luna aprilie. Potrivit presedintelui AVAS, Teodor Atanasiu, printre investitorii interesati sa cumpere activele se regasesc Mahindra&Mahindra, Gigi Becali, fratii Paunescu si Atlassib.