Inca un caz care zguduie invatamantul romanesc: profesoara de medicina traditionala de la Universitatea Oradea, sotia fostului decan Mircea Ifrim, chinezoaica Chen Feng Ifrim, traieste o frumoasa idila de amor cu studentul ei de origine israeliana Y
Inca un caz care zguduie invatamantul romanesc: profesoara de medicina traditionala de la Universitatea Oradea, sotia fostului decan Mircea Ifrim, chinezoaica Chen Feng Ifrim, traieste o frumoasa idila de amor cu studentul ei de origine israeliana Yair Mordechai.

Ministerul Educatiei a recomandat imperios conducerii interimare a Universitatii Oradea repunerea in functiile de decan a lui Mircea Ifrim si de prodecan a sotiei acestuia, chinezoaica Chen Feng Ifrim. Cei doi au fost maziliti de la conducerea Medicinei de catre fostul rector Traian Teodor Maghiar, dupa care, ulterior, au dat in judecata universitatea, recastigandu-si functiile prin instanta. Intre timp, intre sotia fostului decan si un student israelian s-a infiripat o frumoasa idila amoroasa.

Lui Mircea Ifrim i s-a reprosat ca a transformat facultatea in propria mosie, a lui si a sotiei sale - inginer de formatie, careia i-a infiintat o catedra de medicina traditionala chineza, impunand apoi materia ca obligatorie pentru studentii straini, caz unic in tara. Fostul presedinte al Academiei Romane Eugen S imion l-a calificat pe Mircea Ifrim, care este si deputat PRM de Bacau si presedintele Comisiei pentru Sanatate si Familie din Camera Deputatilor, drept impostor din cauza ca uzeaza de titulatura de academician, cu toate ca nu e membru al Academiei. De departe cel mai savuros repros tine de idila de dragoste dintre chinezoaica Chen Feng Ifrim si un student medicinist, israelianul Yair Mordechai, care nu a facut un secret din „saga“ cu Ifrim, iar subiectul a fost amplu comentat in cercurile universitare din oras. Studentul Yair sustinea, in vara lui 2006, ca Chen Feng Ifrim l-a hartuit sexual, aducand ca probe inregistrari ale convorbirilor si 53 de e-mailuri primite de la profesoara sa. El mai acuza ca a ramas repetent din cauza ca nu a cedat presiunilor lui Chen Feng care, ranita in propriul orgoliu, s-ar fi razbunat modificandu-i notele din catalog, la trei materii, in 4,00, cand in carnetul de student la aceleasi materii avea trecute doua note de 10,00 si un 9,00.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.