Cazinoul din Constanta a fost concesionat, pentru o perioada de 49 ani, firmei Queen, care detine o retea de cazinouri de lux in toata lumea, inclusiv in Romania, fiind administratorul Casei Vernescu din Bucuresti, a anuntat primarul Constantei, Radu Mazare, citat de Mediafax.
"Dupa cum stiti, in ianuarie 2006 Primaria Constanta a demarat procedura de concesionare a cazinoului, iar la doua etape de licitatie internationala, anuntata prin presa si prin jurnalul Comunitatii Europene, a participat o singura firma. Am trecut la negociere directa, in care s-a stabilit ca firma va plati o redeventa de 140.000 euro pe an si va investi noua milioane dolari in primii cinci ani", a declarat Mazare intr-o conferinta de presa.
El a mentionat ca vor fi facute investitii in restaurarea si refacerea atat a structurii de rezistenta, cat si a interioarelor. "Procedura a fost impiedicata de Ministerul Culturii, care a refuzat sa isi desemneze un reprezentant in comisia de negociere, pe motiv ca nu sunt norme. Dar, speriat probabil de proces, ministerul si-a desemnat in cele din urma reprezentantul", a afirmat Radu Mazare.
Primarul Constantei a subliniat ca edificiul de pe faleza Constantei va fi deschis circuitului turistic.