Institutul Bancar Roman reuneste, in perioada 18-28 iunie 2007, bancheri si profesionisti din sectorul financiar mondial, in cadrul celei de-a 60-a editii a International Banking Summer School, cu titlul a€¯The new wave of regulations in banking and financial sector worldwide - major challenges for banks and financial institutionsa€¯.
Scoala Bancara Internationala de Vara (IBSS) este un eveniment educational anual unic in lumea bancara, sprijinit de asociatii si institute bancare de varf din lumea intreaga.
IBSS se adreseaza bancherilor si profesionistilor din sectorul financiar mondial. Pentru bancheri, companii de servicii financiare, banci centrale si din sistemul privat, asociatii bancare si alti reprezentanti ai mediului de afaceri, se va inlesni schimbul de idei si de informatii asupra sectorului financiar-bancar, dar si numeroase oportunitati personale de dezvoltare a retelei de comunicare in mediile specializate. Cursurile scolii bancare sunt interactive si angreneaza teoreticieni si practicieni de reputatie mondiala.
La IBSS 2007 participa peste 40 de profesionisti, ce fac parte din
middle-management-ul unor prestigioase banci si institutii financiare din 15 state.
Printre vorbitori se numara reprezentanti ai Bancii Mondiale, Bancii Centrale din Luxemburg, Asociatiei Elene a Bancilor, Federatiei Europene a Bancilor, profesori din universitati europene prestigioase, specialisti din banci si organisme financiare europene si romanesti.
Organizarea in iunie 2007 a IBSS reprezinta o premiera absoluta in istoria de 60 de ani a evenimentului, Romania fiind prima tara sud-est europeana care il gazduieste.