Producatorul Avicola Focsani va inregistra in acest an o cifra de afaceri de 80 de milioane lei, mai mare cu 14,2% fata de anul trecut, in principal datorita achizitionarii de materie prima mai multa, fapt care va impulsiona productia. "Cresterea va
Producatorul Avicola Focsani va inregistra in acest an o cifra de afaceri de 80 de milioane lei, mai mare cu 14,2% fata de anul trecut, in principal datorita achizitionarii de materie prima mai multa, fapt care va impulsiona productia. "Cresterea va fi sustinuta de faptul ca vom lua mai multa materie prima de la alte firme decat pana acum, ceea ce va majora productia realizata", a precizat presedintele companiei, Dan Vicol, citat de Mediafax. Avicola Focsani produce anual circa 8.000-9.000 tone de carne de pasare, dintre care circa 6.500 tone sunt asigurate de puii din crescatoriile proprii.
Experienta in derularea proiectelor SAPARD
Compania are in derulare un proiect SAPARD in valoare de 1,5 milioane euro pentru modernizarea tehnologiei folosite la cresterea puilor, a carui implementare a inceput anul trecut si va fi finalizata in aceasta luna. Actualul proiect urmeaza celui incheiat din 2005 in valoare de 1,2 milioane de euro, pentru realizarea unui abator cu o capacitate de taiere de 4.000 de capete pe luna. Firma a obtinut dreptul de a exporta produsele pe piata comunitara si va incepe livrarile cand va gasi parteneri interesati.
Avicola Focsani a fost privatizata in 1998 prin metoda MEBO.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.