Privatizarea microhidrocentralelor este in prezent blocata de inexistenta unui departament de trecere in proprietate privata in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, a declarat directorul general al Hidroelectrica, Traian Oprea, citat de NewsI
Privatizarea microhidrocentralelor este in prezent blocata de inexistenta unui departament de trecere in proprietate privata in cadrul Ministerului Economiei si Finantelor, a declarat directorul general al Hidroelectrica, Traian Oprea, citat de NewsIn.
"Din programul de 150 de microhidrocentrale pe care trebuia sa le privatizam, am privatizat doar 48. Restul de 102 raman in asteptare din cauza ca ministerul nu a infiintat un departament care sa se ocupe de trecerea lor in proprietate privata si care sa ia locul OPSPI", a spus Oprea. Potrivit acestuia, Hidroelectrica a pregatit deja documentele pentru scoaterea la vanzare a 16 microhidrocentrale, dar in prezent nu exista nicio institutie care sa se poata ocupa in mod legal de acest proces.
Directorul general al Hidroelectrica a mai aratat ca, din discutiile avute cu ministerul, i s-a promis infiintarea unui departament specializat in privatizare, in cadrul Directiei de Buget, lucru care nu s-a intamplat inca. Recent, Electrica, E.ON si CEZ si-au manifestat interesul pentru preluarea acestor capacitati.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.