Ce te faci insa cand inima nu suspina de amor, ci doare ca ceva e in neregula in muschiul ei, in ritmul ei, in hranirea ei cu sange. Cand suferindul nu poate arata cu degetul un punct fix in cosul pieptului, unde pasamite il doare inima

  Ce te faci insa cand inima nu suspina de amor, ci doare ca ceva e in neregula in muschiul ei, in ritmul ei, in hranirea ei cu sange. Cand suferindul nu poate arata cu degetul un punct fix in cosul pieptului, unde pasamite il doare inima, si arata cu palma o zona a pieptului unde se afla durerea, aceea este o durere de inima mai mult ca sigur.  Cand insa cel chinuit de durere in piept poate localiza un punct unde il inteapa durerea, arata cu degetul acel punct si se vaita ca acolo parca i se infinge un cutit, cel mai probabil aceea nu este o durere cardiaca, ci este una reumatica, un junghi, o nevralgie intercostala. Un mare profesor de medicina spunea ca orice durere de la buric in sus, chiar in abdomen, dar mai ales in piept, trebuie investigata si banuita a fi de inima.  De multe ori, nu se intervine cu medicamente, tocmai fiindca durerea este in cosul pieptului, in abdomenul superior si durerea de inima mimeaza o suferinta digestiva.  Durerea de infarct se manifesta ca o ghiara, ca o apasare, este fulgeratoare si foarte dura, da reflexe si in umar, coboara si pe brat, iar adesea trimite dureri si in gat, si in maxilar. Si in astfel de situatii poate sa fie pacaliti diagnosticienii cu o posibila durere de natura reumatica, cand, de fapt, e infarct in toata regula.  Daca durerea in piept cedeaza la intreruperea efortului si la administrarea unei pilule de nitroglicerina este o durere obisnuita de angina pectorala. Daca durerea persista si dupa trei nitroglicerine, depasind 20 de minute, cu mare probabilitate este un infarct.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.