In memoria lui Vladut
"Ai primit un mesaj!", te atentioneaza calculatorul printr-o ferestruica ce ti se deschide automat in josul ecranului. Intri curios in inboxul casutei tale electronice si-l gasesti. De obicei, subiectul este scris cu majusc
In memoria lui Vladut
"Ai primit un mesaj!", te atentioneaza calculatorul printr-o ferestruica ce ti se deschide automat in josul ecranului. Intri curios in inboxul casutei tale electronice si-l gasesti. De obicei, subiectul este scris cu majuscule, semnul strigatului electronic. S-ar putea sa-l stergi indata ce l-ai primit daca nu cunosti expeditorul, pentru ca esti bombardat aproape zilnic cu mesaje de atentionare la virusi. Dar, daca l-ai deschis si l-ai citit, poti oferi o sansa cuiva, fara efort - daca tu nu poti ajuta efectiv - doar prin faptul ca ai citit si l-ai trimis mai departe. Pentru ca pana la urma mesajul ajunge la destinatie.

Nu o sa ti se-ntample nimic in sapte zile daca nu-l trimiti in sapte minute la sapte prieteni, n-o sa-ti moara capra, dar nici n-o sa-ti fete vaca si n-o sa castigi la loz in plic daca-l trimiti. Doar ca este posibil sa ajuti un om cum nici n-ai fi putut banui.

Am primit doua astfel de mesaje zilele trecute. Unul era o "Rugaminte!" pentru grupa de sange B3 negativ. Undeva in josul mesajului erau trecute numele si numarul de telefon ale autorului - primul expeditor. L-am sunat sa aflu daca apelul este inca valbil.

Gabriel Ionescu scrisese acest mesaj pentru sotia sa, care avea nevoie urgenta de sange B3 negativ. Si cum de la Institutul hematologic li s-a spus ca este o grupa extrem de rara, si nu poate primi decat B3 negativ, oamenii au cazut in deznadejde. "Deja eram disperati", mi-a spus barbatul. Asa ca a scris acest mesaj si l-a trimis cunoscutilor, insa fara prea mari sperante. Cunoscutii l-au trimis mai departe cunoscutilor lor si tot asa mesajul s-a raspandit prin reteaua invizibila si a ajuns direct in sufletele oamenilor...
"Nu mai e necesar!", mi-a spus fericit. "Dar va multumesc ca l-ati citit si ca ati sunat. L-am pus pe internet acum o saptamana. Nici nu am visat ca se va intampla ceva! Dar... s-au strans deja la institut vreo 20 de pungi. Au zis ca n-au avut niciodata atata sange." Omul vorbeste intruna. Recunostinta fata de cei care l-au ajutat se revarsa intr-un puhoi de vorbe de multumire. Imi citeste mesajele pe care le-a primit de la cei care-au donat. "Sunt multi de care nici nu stiu... si nu stiu cum sa le multumesc!" Nici acum nu-i vine a crede ca s-a rezolvat o problema a carei rezolvare parea imposibila.

Al doilea mesaj are subiectul "Urgent!". Iar continutul: "Da-l mai departe, Te rog!, un copil are nevoie de grupa de sange AB 4. Salvezi o viata! Macar da-l mai departe". Este si-acolo trecut un numar de telefon si-un nume. Am tot sunat, dar nu raspunde nimeni. L-am dat mai departe... N-am AB4. Si nici nu cred ca oamenii ar putea glumi sau minti in legatura cu viata unui copil.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.