Colonelul Mircea Gainusa, fostul sef al biroului Constanta al SPP, continua lupta cu serviciul din care a facut parte. Dupa ce a iesit la pensie, Gainusa a acuzat conducerea serviciului de abuzuri si de faptul ca a numit pe functii de conducere fosti
Colonelul Mircea Gainusa, fostul sef al biroului Constanta al SPP, continua lupta cu serviciul din care a facut parte. Dupa ce a iesit la pensie, Gainusa a acuzat conducerea serviciului de abuzuri si de faptul ca a numit pe functii de conducere fosti ofiteri de securitate, fosti activisti ai PCR sau ofiteri compromisi din alte structuri ale sistemului de siguranta nationala.   Cei vizati de Gainusa sunt generalul Alexandru Burian, adjunct al directorului, fost ofiter UM 0215, si directorul serviciului, generalul Lucian Pahontu. Ieri fostul ofiter SPP s-a prezentat la Tribunalul Constanta cu un avocat, pentru a cere serviciului drepturile banesti, conform Legii 138 din 1999. Este vorba de cateva sute de milioane care se acorda la pesionare cadrelor militare ca salarii compensatorii. La iesirea din sala de judecata, Gainusa a declarat ca ii sunt interceptate ilegal telefoanele, ca a fost filat de echipaje ale SPP si ca este urmarit informativ.   MArturie. "La data de 20 aprilie am reusit sa blochez doua echipaje de filaj ale SPP care ma urmareau de cateva zile. Dupa ce au oprit autoturismele, a avut loc o altercatie la limita agresiunii fizice intre mine si ofiterii aflati in misiune. Au fost de fata si cativa martori ocazionali. La scurt timp l-am sunat pe generalul Pahontu, care a recunoscut actiunea. I-am cerut sa respecte legea si sa retraga echipajele, lucru care s-a si intamplat", declara Gainusa.   reclamaTii. El mai spune: "Ca urmare a acestor tratamente si pentru ca mi-au fost incalcate drepturile si libertatile consfintite de Constitutie si de legile in vigoare, urmeaza sa depun plangere penala impotriva conducerii SPP si sa ma adresez si altor institutii din tara si din strainatate". (Doru Iordache)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.