Mai multe asociatii romanesti din Spania au protestat in ultimele zile, fata de conditiile mizerabile in care sunt nevoiti sa traiasca romanii care vin ca sezonieri, la culesul fructelor.

La inceputul saptamanii, un copil de patru ani car
Mai multe asociatii romanesti din Spania au protestat in ultimele zile, fata de conditiile mizerabile in care sunt nevoiti sa traiasca romanii care vin ca sezonieri, la culesul fructelor.

La inceputul saptamanii, un copil de patru ani care locuia cu parintii sai la Calatorao - Zaragoza, a murit inecat intr-un canal aflat la cativa metri de o ferma parasita in care statea familia sa, impreuna cu alti 500 de romani. Ferma este o proprietate privata si se pare ca romanii o ocupasera ilegal. Conditiile in care locuiau - cate o suta intr-o camera - au fost descrise de presa spaniola drept "inumane".

EVACUATI. Potrivit editiei de ieri a El periodico de Aragon, Garda Civila i-a evacuat pe romani din ferma. "Acum o sa ne retina si nici macar nu stim de ce o sa ne acuze. Toti avem permis de rezidenta valabil si sper sa nu ne bage la inchisoare doar pentru ca am dormit intr-o casa parasita", a spus Daniel, un tanar roman angajat la o firma care prelucreaza fructe. Serviciile sociale din Calatorao le-au oferit bani de drum romanilor care vor sa se intoarca in tara. Miguel Angel Uso, secretarul asociatiei Casa Romania, din Zaragoza, a declarat pentru Aragondigital ca, intr-adevar, numarul muncitorilor veniti din Romania este mult mai mare decat in alti ani, in mare parte si din cauza "falselor iluzii", date de compatriotii lor, in Romania, despre banii pe care-i pot castiga in Spania, la cules.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.