Avocatii care il reprezinta pe Mohammad Munaf in SUA au cerut Curtii Supreme de Justitie sa reevalueze decizia unei instante inferioare de respingere a petitiei Habeas corpus depusa de acuzat, prin care cerea mentinerea sa in custodie americana, info
Avocatii care il reprezinta pe Mohammad Munaf in SUA au cerut Curtii Supreme de Justitie sa reevalueze decizia unei instante inferioare de respingere a petitiei Habeas corpus depusa de acuzat, prin care cerea mentinerea sa in custodie americana, informeaza Mediafax.  
Aparatorii sustin ca decizia curtii inferioare creeaza un precedent periculos, deoarece permite unui cetatean american sa fie mentinut in detentie si transferat pentru executie intr-un alt stat fara reevaluarea juridica a unei instante americane. In calitate de cetatean american, Mohammad Munaf dispune de dreptul constitutional de reevaluare a detentiei sale si a iminentului transfer in Irak, sustin avocatii sai. O curte federala de apel din Washington si-a declinat competenta in abordarea cauzei, argumentand ca nu intra in jurisdictia sa, pentru ca Munaf a fost condamnat de un tribunal strain.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.