INVESTITII. Samsung va investi 3,5 miliarde de dolari, pana in 2008, pentru modernizarea unei fabrici pe care o detine de zece ani in SUA. Grupul sud-coreean a prezentat ieri o noua linie de productie pentru cipuri NAND de memorie flash, a carei cons
INVESTITII. Samsung va investi 3,5 miliarde de dolari, pana in 2008, pentru modernizarea unei fabrici pe care o detine de zece ani in SUA. Grupul sud-coreean a prezentat ieri o noua linie de productie pentru cipuri NAND de memorie flash, a carei constructie a inceput in 2006, la fabrica din Texas. Noile cipuri vor intra in componenta playerelor muzicale, a telefoanelor mobile si a camerelor foto digitale. Compania rivala Hynix Semiconductor intentioneaza sa creasca productia de cipuri NAND in detrimentul DRAM.   ACORD. China va pune la dispozitia companiilor de telecomunicatii din tari membre ale UE o lista cu serviciile pe care acestea le vor putea furniza pe piata chineza, potrivit unui acord comercial incheiat saptamana aceasta intre cele doua parti. Autoritatile chineze trebuia sa puna lista cu serviciile la dispozitia companiilor mixte care grupeaza investitori din Europa si China, in baza unui acord incheiat cu UE inainte de aderarea statului asiatic la Organizatia Mondiala a Comertului, in 2001. Cu toate acestea, pana in prezent China nu a publicat niciodata un astfel de document, ceea ce a blocat investitiile straine, chiar daca unele companii straine au intrat deja pe piata chineza, prin aliante cu firme locale.   MOUSE ANTIBACTERIAN. Genius a lansat un "mouse-antibacterian", gandit pentru a fi utilizat in spatiile si locurile cu mai multi utilizatori ai aceluiasi computer. Traveler 315 beneficiaza de tehnologia Nano-Tech, un strat superior ce acopera mouse-ul, si care nu permite nici unui fel de bacterie sa ramana pe suprafata sa. Scopul acestei ultime inventii de la Genius este sa reduca riscul transmiterii de infectii in scoli sau locuri publice cu acces la internet si la calculatoare. Modelul va fi disponibil si in Romania. (Alexandru Radescu)   ROAMING. Incepand de azi, clientii Vodafone Passport care calatoresc in Europa vor beneficia de o taxa de conectare pentru fiecare apel de 0,99 dolari (fara TVA), redusa de la 1,20 dolari (fara TVA). Convorbirile se taxeaza conform planurilor tarifare existente. Intr-un an de la lansarea in Romania, peste 460.000 de clienti ai operatorului au optat pentru programul Passport. (Alexandru Radescu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.