LITORAL. Persoanele care merg pe cont propriu pe litoral vor plati mai mult pentru cazare. Astfel, hotelierii au afisat la receptii tarife cu 15%-20% mai mari fata de saptamana trecuta. In statiunea Mamaia, tarifele de cazare vor ajunge la 90-110 lei
LITORAL. Persoanele care merg pe cont propriu pe litoral vor plati mai mult pentru cazare. Astfel, hotelierii au afisat la receptii tarife cu 15%-20% mai mari fata de saptamana trecuta. In statiunea Mamaia, tarifele de cazare vor ajunge la 90-110 lei de persoana pe noapte la un hotel de doua stele, la 200 de lei pe noapte la un hotel de trei stele, iar la patru stele cazarea ajunge la 300 de lei de persoana.  INVESTITII. In primele patru luni ale anului, capitalul firmelor cu participare straina inregistrate in Romania a crescut cu 215%, fata de perioada similara a anului trecut, ajungand la 651,6 milioane de euro. De asemenea, numarul de firme straine noi, infiintate in primele patru luni, a fost de 5.137, fata de 3.806 din 2006. Astfel, numarul firmelor cu participare straina a ajuns la finele lunii aprilie la 137.080. Investitiile straine directe se vor ridica in acest an la sapte miliarde de euro, fata de 9,1 miliarde euro in 2006, cand a fost privatizata BCR.  CFR. Consortiul italian Italferr - Obermeyer Planen&Beraten - Scott Wilson Railways - Tecnic Consulting Engineeers va pregati diferite proiecte privind reabilitarea unor tronsoane de cale ferata amplasate de-a lungul Retelei Trans-Europene de Transport (TEN - T) si a Coridorului IV, potrivit unui contract semnat cu Compania Nationala de Cai Ferate - CFR. Durata de executie a contractului este de 27 de luni, fiind finantat in proportie de 85% prin facilitatea ISPA si restul din fonduri bugetare.  BANI. Anul trecut, muncitorii romani au trimis in tara 5,32 miliarde de euro, aproximativ 5,7% din PIB, in crestere cu 1,5 miliarde euro comparativ cu 2005, potrivit datelor publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Peste 80% din suma este reprezentata de banii transferati de lucratorii aflati in strainatate pentru o perioada de peste un an.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.