VOT PE CARTELE. Romanii din strainatate si-ar putea exprima votul la viitoarele alegeri pe baza unor cartele electronice, in orice colt de lume s-ar afla, daca parlamentarii vor adopta un proiect legislativ initiat de trei deputatii ai PD, informeaza
VOT PE CARTELE. Romanii din strainatate si-ar putea exprima votul la viitoarele alegeri pe baza unor cartele electronice, in orice colt de lume s-ar afla, daca parlamentarii vor adopta un proiect legislativ initiat de trei deputatii ai PD, informeaza Rompres. Sistemul se bazeaza pe un program informatic creat de un profesor roman, care este utilizat la ora actuala in alte doua tari. Partea logistica ar reveni Ministerului Internelor, iar romanii din strainatate pot cere aceste cartele electronice de la Autoritatea electorala.


CRAIOVEANU A RENUNTAT. Singurul roman care obtinuse un mandat de consilier la alegerile locale din Spania, unde romanii au participat pentru prima data, a renuntat la mandatul sau. Gica Craioveanu, fost fotbalist la Getafe, a declarat ca decizia de a renuta la mandatul de consilier are la baza "motive personale".


GATA SA NASCA PE SANTIER. O romanca insarcinata in luna a noua, care munceste pe santierul de langa Nicossia, a impresionat presa din Malta. Femeia spune ca are doi copii acasa si e nevoita sa munceasca, pentru a avea ce sa le dea de mancare. "Sunt aproape sa nasc. Nu ma doare burta. Sunt obisnuita sa muncesc. Si chiar daca m-ar durea, ce as putea sa fac?", a spus Carmen Paslaru. Casa in care locuieste romanca, aflata de zece ani in Cipru, nu mai are electricitate de doua saptamani, din cauza datoriilor. Carmen Paslaru face pe jos drumul zilnic de 40 de minute pana la santier.  Dupa ce cazul a fost prezentat in presa, femeia a intrat in atentia serviilor sociale din Malta.


SINUCIDERE IN INCHISOARE. Un roman care era inchis pentru crima intr-o puscarie italiana s-a sinucis miercuri, bagandu-si capul intr-o punga de plastic, informeaza La Stampa. Gheorghe Mititelu (41 de ani) , care suferea de o semiinfirmitate mentala, era condamnat la 14 ani si opt luni de inchisoare, pentru ca in iulie 2005 si-a ucis sotia. Barbatul a lasat un bilet pe care scria: "Va multumesc tuturor".


SPANIA - JUMATATE DE MILION DE ROMANI. Numarul romanilor rezidenti in Spania era la 1 ianuarie 2007 de 525.000 de persoane, cu 120.000 mai multi decat anul trecut, a anuntat saptamana aceasta Institutul national de statistica al acestei tari. Neoficial insa, numarul romanilor se apropie de cifra de un milion de persoane. Cea mai mare comunitate de imigranti din Spania este, deocamdata, cea marocana -   575.000, care a inregistrat o crestere de doar doua procente fata de anul trecut. Romanii ocupa locul doi, insa cresterea, in cazul lor, a fost de aproape 30 de procente. Spania a depasit la 1 ianuarie 2007 45 de milioane de locuitori - mai mult cu jumatate de milion fata de anul trecut.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.