Imagini incredibile curg pe micul ecran al televiziunilor lumii: soldatii si ofiterii Garzii prezindentiale ale lui Mahmoud Abbas (Abu Mazen), presedintele Autoritatii Palestiniene, sunt scosi cu mainile ridicate din cladirile oficiale detinute de Fa
Imagini incredibile curg pe micul ecran al televiziunilor lumii: soldatii si ofiterii Garzii prezindentiale ale lui Mahmoud Abbas (Abu Mazen), presedintele Autoritatii Palestiniene, sunt scosi cu mainile ridicate din cladirile oficiale detinute de Fatah. Oamenii Fatah se predau si, dupa ultimele informatii, ei sunt judecati si impuscati pe loc, in strada.
Yasser Arafat se rasuceste in mormant, o mai mare rusine pentru miscarea politica pe care a infiintat-o in urma cu multe decenii si in fruntea careia a stat pana la moartea sa misterioasa, nici ca se putea. Sub asaltul militiilor inarmate Hamas, intreaga fasie Gaza devine "Hamasland". Aproape o suta de morti si sute de raniti, majoritatea apartinand fortelor credincioase lui Abu Mazen, umplu morgile si spitalele din Gaza. Dupa cucerirea obiectivelor importante din localitatile Gaza, Rafiah etc, conducerea Hamas a propus conducerii Fatah, prin intermediul Egiptului, incetarea docului. Abu Mazen nici nu a vrut sa auda de asa ceva si a ordonat Garzii prezidentiale sa recucereasca toate cladirile institutiilor aflate in prezent in mainile insurgentilor. In timp ce palestinienii se omoara intre ei, ONU a anuntat incetarea programului umanitar de ajutorare, si imediat, Uniunea Europeana a facut cunoscut ca a suspendat toate ajutoarele financiare, alimentare si sanitare pentru Gaza. Louis Michael, presedintele Comisiei pentru ajutor umanitar, a anuntat ca ajutorul umanitar pentru Gaza va fi reluat cand vor inceta luptele fraticide. Ierusalimul urmareste cu ingrijorare baia de sange din Gaza, premierul Ehud Olmert a propus inca in urma cu doua saptamani trimiterea de forte internationale in Gaza. Un asemenea apel a adresat ieri ONU si presedintele palestinian Abu Mazen. Premierul Ismail Hanyieh a avertizat imediat ca Hamas va considera pe soldatii trupelor internationale ca "ocupanti" si va lupta impotriva lor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.