Pana la finele acestui an va fi creat un fond de garantare care va fi alimentat de toate fondurile de pensii private care vor obtine aprobarea arbitrului sistemului, in vederea acoperirii riscului contribuabililor la falimentul unei companii de gesti
Pana la finele acestui an va fi creat un fond de garantare care va fi alimentat de toate fondurile de pensii private care vor obtine aprobarea arbitrului sistemului, in vederea acoperirii riscului contribuabililor la falimentul unei companii de gestionare a fondurilor, a declarat Mircea Oancea, presedintele CSSPP. "Cele aproximativ 10 fonduri care se vor infiinta pana la sfarsitul anului vor fi obligate sa creeze un fond de garantare, pentru a restitui banii contribuabililor la fondul care s-a desfiintat din varii motive. Desi sansele ca acest lucru sa se intample sunt aproape de imposibil, noi trebuie sa luam o astfel de masura", a spus Oancea. Banii care vor fi depusi la fondul de garantare vor proveni din conturi separate ale fondurilor respective, diferite de cele in care sunt colectate cotizatiile contribuabililor. Fondul de garantare trebuie sa ramana pentru a fi utilizat numai in cazul in care compania da faliment, dar nu va acoperi situatia in care randamentul promis de administratorul fondului nu a fost indeplinit. Pana in prezent doar patru administratori de fonduri de pensii private au primit avizul pentru functionare.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.