Prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ieri ca va cere interzicerea pescuitului industrial in Delta Dunarii. Masura va fi luata din cauza braconajului excesiv din rezervatia biosferei si a presiunii foarte crescute pe resursa piscicola. "Pe
Prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu a anuntat ieri ca va cere interzicerea pescuitului industrial in Delta Dunarii. Masura va fi luata din cauza braconajului excesiv din rezervatia biosferei si a presiunii foarte crescute pe resursa piscicola. "Pescuitul ar putea fi interzis cel mai devreme intr-un an", a explicat premierul, aflat in vizita la Tulcea.  Tariceanu s-a referit si la faptul ca Delta Dunarii nu are nici pana in prezent un sistem de management al deseurilor, gunoaiele fiind aruncate direct in Dunare. "Eu nu stiam de acest lucru pana acum, dar vom cauta solutii", a spus premierul. Referitor la renaturarea Deltei, acesta a explicat ca exista proiecte in acest domeniu, dar ca momentan lipsesc banii. Termenul realist la care pot fi obtinute fonduri europene pentru finantarea acestor proiecte este 15 iulie 2007. Premierul a fost insotit la Tulcea de Secretarul de Stat pentru Ape, Lucia Varga, secretarul de stat Dorin Marian, Secretarul de Stat pentru Turism, Lucia Morariu si guvernatorul Deltei Dunarii Paul Cononov.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.